Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ουρανία Παπανδρέου: "Σε κίνδυνο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σινασού Ιστιαίας"

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010, 11:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

"Μόνο ντροπή και τίποτα άλλο, μπορεί να προκαλεί σε όλους το γεγονός ότι εν έτη 2010 στο δημοτικό σχολείο της Νέας Σινασού Ιστιαίας, μίας πανέμορφης περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο λόγω κακής κατασκευής, η υγεία των μαθητών".

Αυτό επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κα Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία και προσθέτει:

"Κάθε φορά που βρέχει οι αίθουσες διδασκαλίας μετατρέπονται σε λίμνες από τον όγκο των υδάτων και αυτό γιατί η σκεπή είναι σε άθλια κατάσταση παρόλες τις προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εδώ και πέντε χρόνια. Παρολ'αυτά σύμφωνα με τους γονείς υπάρχει αδιαφορία τόσο από τη Δημοτική αρχή της Ιστιαίας, όσο και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας.

Η εικόνα τόσο του διευθυντή του σχολείου, όσο και των δασκάλων να σκουπίζουν τα νερά που μαζεύονται μετά από μία έντονη βροχόπτωση δεν τιμάει κανέναν.

Αντίθετα μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και μας κάνει να αισθανόμαστε μόνο θλίψη και οργή. Δεν είναι δυνατόν να εξαγγέλλονται τόσα πολλά για την Παιδεία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δυστυχώς στη σημερινή εποχή να υπάρχουν μαθητές που επιζητούν τη μόρφωση κάτω από τέτοιου είδους απαράδεκτες συνθήκες.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • 1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
  • 2. Υπάρχει χρονικός προγραμματισμός ανακατασκευής του κτηρίου ή άμεσης στέγασης των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου σε άλλο σχολικό συγκρότημα;
  • 3. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος σχετικά με τη μη λύση αυτού του προβλήματος εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να πληγώνεται η Παιδεία μας και να τίθεται η υγεία μαθητών και δασκάλων σε κίνδυνο;".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.