Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η «Μαλαματίνα» επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 12:04
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τα 115 χρόνια δράσης στην αγορά κρασιού γιόρτασε η Μαλαματίνα. Η εταιρεία, γνωστή για τη ρετσίνα της, βρίσκει τρόπους να ξεγλιστράει από την κρίση και να διατηρεί το προσωπικό της.

Το κλασικό πλέον προϊόν της, η ρετσίνα «Μαλαματίνα», κατέχει μερίδιο 62% στην ελληνική αγορά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτει την απόλυτη κυριαρχία, κατακτώντας το 92%. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τον πρόεδρό τηςΚ. Μαλαματίνα, «έχει στόχο την ανάπτυξη ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση. Γι' αυτό όχι μόνο δεν περικόπτουμε θέσεις εργασίας, αλλά αντίθετα επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας».

Η επιχείρηση φέτος απορρόφησε 35 εκατομμύρια κιλά σταφυλιών, δίνοντας εισόδημα σε δέκα χιλιάδες περίπου αγροτικές οικογένειες. Η ιστορία της ρετσίνας «Μαλαματίνα» ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη και στα αμπέλια της Τενέδου. Σήμερα το εμφιαλωτήριο της εταιρείας βρίσκεται στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα της Ευρώπης, αφού έχει ικανότητα εμφιάλωσης 40.000 φιαλών την ώρα. Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται είναι ποικιλίας Σαββατιανό.

Επίσης η εταιρεία διαθέτει άλλα πέντε οινοποιεία στην Ασωπία, ενώ στην Εύβοια στις περιοχές Φάρο, Ριτσώνα και Φύλλα.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.