Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Όλοι διασκεδάζουν, ένας πίνει ...ο οδηγός της παρέας"

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 11:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, "Πάνος Μυλωνάς", διοργανώνει για 4η χρονιά στα νυχτερινά κέντρα την "Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα", το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, ταυτόχρονα με την εν λόγω διοργάνωση σε 26 Ευρωπαϊκές χώρες.

Το κεντρικό μήνυμα είναι: "Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει...ο Οδηγός της παρέας! Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί".

Στη Χαλκίδα η ενέργεια θα λάβει χώρα στο Κάστρο.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται στο Κάστρο και ταυτόχρονα στις υπόλοιπες πόλεις έξω από τα νυχτερινά κέντρα για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουν να διαπιστώσουν, εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Στατιστικά στοιχεία της δράσης το 2009

Το έτος 2009, που πραγματοποιήθηκε η εν λόγω ενέργεια, ο αριθμός του πληθυσμού που συμμετείχε στις εκδηλώσεις ανήλθε σε 1.944 άτομα από 17 νυχτερινά κέντρα σε 10 πόλεις στην Ελλάδα και 575 άτομα σε 2 πόλεις στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα και με τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου, η δράση επέφερε μείωση έως και 70% στην κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς σε περιοχές που επαναλήφθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια όπως π.χ. στη Γλύφα Χαλκίδας.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.