Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
976 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
24 Φεβρουαρίου 2005
 
 


 
 

Aυλίδα - Μηνιαία εφημερίδα της Αυλίδας
Επικοινωνία με την εφημερίδα: Δ. Κουρνόπουλος Τηλ.: 6977-003965


Συνέντευξη πρώην προέδρου Παραλίας Αυλίδας Νικου Σταματίου
Μάρτιος 2001

Ποιοι λόγοι κύριε Σταματίου, σας έκαναν να δώσετε τη συνέντευξή σας αυτή;
Οπωσδήποτε, ποτέ δεν θα είχα προβεί σε αυτή την κίνηση πριν λήξει η θητεία του Δήμου. Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά τις συνενώσεις που έγιναν, να δώσουμε χρόνο στην καινούργια Δημοτική Αρχή. Πιστεύω ότι κάποιο χρόνο χρειάζεται αυτή η Δημοτική Αρχή, για την συγκρότηση του Δήμου. Στο τέλος βέβαια της τετραετίας θα μπορούσαμε να ασκήσουμε μία κριτική, ήπιων όμως τόνων. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν μπορούν σε μία τετραετία να υλοποιηθούν αυτά τα προγράμματα, που εμείς νομίζουμε ότι είναι απαραίτητα.

Η συνέντευξη του κυρίου Γιαννούκου ήταν αυτή που με ώθησε να δώσω αυτή την συνέντευξη, για να του απαντήσω σε όσα είπε. Ο κ. Γιαννούκος με συνέντευξη που έδωσε σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας, αναφέρθηκε στο παρελθόν, όσον αφορά το θέμα του νερού και της ύδρευσης. Αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην ποιότητα του νερού, μετά στην ποσότητα του νερού και τέλος στην τιμή μονάδος του νερού.

Και ξεκινάω με την ποιότητα του νερού. Μας λέει ο κ. Γιαννούκος στην συνέντευξή του, ότι η ποιότητα του νερού στον Φάρο, ήταν σε οριακό σημείο ποιότητος. Εμάς τι νερό μας δίνουν; Από την σύνδεση που έγινε στο Νεκροταφείο με την δεξαμενή του Φάρου; Γιατί ενώ η ποιότητα του νερού του Φάρου όπως μας λέει ο κ. Γιαννούκος είναι οριακή, συνέπεσαν το Βαθύ με τον Φάρο; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Παραλίας δεν το γνωρίζουν αυτό. Εγώ όμως το ξέρω. Βέβαια ως τώρα έλεγα εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο. Για αυτό το θέμα λοιπόν θα έπρεπε να σιωπήσει και να μην λέει τίποτα.

Όταν ήσασταν εσείς πρόεδρος, από πού υδρευόταν η Παραλία;
Όταν εγώ παρέλαβα την κοινότητα, το 1987, η Παραλία δεν είχε ούτε νερό, ούτε γεωτρήσεις. Έτσι αποφασίσαμε με το κοινοτικό συμβούλιο, να πάρουμε νερό από το Σταμέλο. Για δύο χρόνια και για όλο το χωριό, για 1150 παροχές δηλαδή, πήρα 160.000 κυβικά νερό. Χρέωσα την κοινότητα για αυτά τα δύο χρόνια με πεντέμισι εκατομμύρια δραχμές το χρόνο. Για αυτά τα πεντέμισι εκατομμύρια το χρόνο, με κατηγόρησαν ότι χρεοκόπησα την κοινότητα. Μετέπειτα άρχισα να κάνω γεωτρήσεις. Στα 12 χρόνια που ήμουν πρόεδρος, έκανα δώδεκα γεωτρήσεις. Η κοινότητα από τις δώδεκα γεωτρήσεις που έγιναν, πλήρωσε μόνο μία. Οι έντεκα πληρώθηκαν από χρήματα κρατικών επιχορηγήσεων.

Πόσες από αυτές τις γεωτρήσεις που έγιναν ήταν αξιοποιήσιμες; Ήταν όλες;
Φυσικά και δεν ήταν όλες. Είχαμε αποτυχίες, γιατί η περιοχή μας όπως είναι γνωστό δεν έχει νερό. Στο τέλος, επειδή είχα μόνο 25 κυβικά νερό, αγόρασα από τον Σταμέλο. Έκανα με τον Σταμέλο μία σύμβαση, για να παίρνω από αυτόν νερό, με 200 δραχμές το κυβικό. Με αυτή την σύμβαση η οποία και ίσχυσε έως την στιγμή που έληξε η θητεία μου ως κοινοτάρχης, συμπληρώναμε 1.000 κυβικά νερό το 24ωρο. Έτσι, η κοινότητα είχε νερό. Βέβαια όχι ποσότητα αρκετή και υπήρχαν μέρες που τα υψηλά σημεία δεν έπαιρναν νερό, διότι δεν είχε πίεση. Αλλά δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα κατά τους μήνες αιχμής. Δεν είναι σωστό δηλαδή αυτό που λέει ο κ. Γιαννούκος ότι υπήρχαν σπίτια που έκαναν να πάρουν νερό δεκαπέντε και είκοσι ημέρες. Σε αυτό τον διαψεύδω. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά που ανέλαβα πρόεδρος και δεν είχα νερό καθόλου. Αυτή την περίοδο και βέβαια υπήρχαν πολλά προβλήματα. Γιατί ναι μεν αγόραζα, αλλά ο Σταμέλος δεν είχε να μου δώσει τόσο πολύ και αντί για 1.000 κυβικά το 24ωρο μου έδινε 500. Έτσι επόμενο ήταν να μείνουν σπίτια χωρίς νερό. Όταν παρέδωσα εγώ και ανέλαβε ο δήμος, έπαιρνε 25 κυβικά νερό την ώρα, από τις δύο γεωτρήσεις που είχα. Αμέσως ο Δήμαρχος πήγε στον Σταμέλο και του ζήτησε να τους δίνει νερό με την ίδια σύμβαση που είχα κάνει και εγώ. Ο Σταμέλος δέχθηκε και ενώ έδινε νερό για μία εβδομάδα και προχωρούσαν προς την ολοκλήρωση της σύμβασης, πήγε ο Γιαννούκος και του είπε να σταματήσει να τους δίνει νερό, διότι θα έπαιρναν από τον Γεωργίου.

Έτσι έκαναν με τον Γεωργίου, ο οποίος έχει μία γεώτρηση πριν το Σχηματάρι, από όπου παίρνουν και νερό, μία σύμβαση για 16.000.000 το χρόνο. 3 εκατομμύρια για κάθε έναν θερινό μήνα και από ένα εκατομμύριο για τους άλλους μήνες. Δηλαδή με 16.000.000 δραχμές το χρόνο συν το ρεύμα φτάνουμε στα 22.000.000 δραχμές. Αυτό όμως που πρέπει να σας επισημάνω είναι ότι το χωριό δεν παίρνει νερό από εκεί. Από εκεί νερό παίρνει μόνο ο Σύλλογος του Αγίου Γεωργίου. Δηλαδή υδροδοτούνται περίπου 250 με 300 παροχές.

Δηλαδή η διαφωνία σας είναι ότι καλώς μεν νοίκιασαν κάποια γεώτρηση, αλλά αυτά τα χρήματα που πληρώνουν είναι υπερβολικά σε σχέση με τον πληθυσμό, τον κόσμο και τις κατοικίες τις οποίες καλύπτουν;
Ακριβώς έτσι είναι. Η ενοικίαση είναι πολύ ψηλή και ομολογώ ότι αυτό με προβληματίζει. Γιατί δεν τους συμφέρει να παίρνει όλο το χωριό νερό με 200 δραχμές το κυβικό και τους συμφέρει με 22.000.000 το χρόνο να παίρνουν νερό μόνο 300 παροχές; Και επιπλέον γιατί δεν λέει την αλήθεια ο κ. Γιαννούκος υποστηρίζοντας ότι τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα νερού στο χωριό; Δεν γνωρίζει ο κ. Γιαννούκος ότι κατά τους θερινούς μήνες, από τις 12 ώρα το μεσημέρι μέχρι τις 10 ώρα το βράδυ τα υψηλά σημεία δεν έχουν νερό; Ας μας απαντήσει ο κ. Γιαννούκος γιατί η ποιότητα του νερού δεν είναι καλύτερη παρόλο που παίρνουμε από την γεώτρηση του Γεωργίου;

Αμφιβάλλετε δηλαδή και για την διαδικασία της σύμβασης;
Ασφαλώς και αμφιβάλω, γιατί δεν ξέρω τι συμβαίνει. Γιατί σταμάτησαν να παίρνουν νερό από τον Σταμέλο; Τι άλλαξε; Ο κ. Γιαννούκος θα πρέπει από εδώ και πέρα να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και εγώ ένα έχω να του πω: Δεν θα πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να ξαναμιλήσει για το παρελθόν. Διότι για να μιλήσεις για το παρελθόν πρέπει να είσαι η κορυφή. Ξέρουμε όλοι ότι ο κ. Γιαννούκος διετέλεσε πρωτοκλασάτο στέλεχος σε τρεις κοινότητες, με διαφορετικούς προέδρους. Αυτό λέει πολλά. Λοιπόν κ. Γιαννούκο θα πρέπει να είσαι μετριόφρων, διότι τουλάχιστον για την Παραλία Αυλίδας δεν πρέπει να μιλήσεις ποτέ.

Μας μιλάει ακόμη ο κ. Γιαννούκος και για έργα υποδομής. Ποια έργα υποδομής; Ας μιλήσει κάποιος άλλος εκτός από έναν σύμβουλο της πρώην κοινότητας του Βαθέος. Ο κ. Γιαννούκος δεν είναι υπεύθυνος για τα έργα υποδομής. Ο Δήμαρχος όπως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι και από την Παραλία μάλιστα, μπορεί να μιλήσει για αυτά. Διότι αν κατέβει Βαθιώτης ή ένας άλλος ξένος στην παραλία του Βαθιού θα ντρέπεται να την βλέπει χίλια μέτρα έτσι που είναι, θα χαίρεται όμως και θα λέει μπράβο για την παραλία της Παραλίας Αυλίδας. Εγώ πήρα την παραλία του χωριού μου όπως είναι του Βαθιού και την έκανα υπόδειγμα παραλίας. Ο κ. Γιαννούκος δεν θα πρέπει να μιλάει για έργα υποδομής, πριν τα φτιάξει. Τα προγράμματα ας τα πει ο Δήμαρχος ή αυτός που πρέπει να τα πει.

Ερχόμαστε στο θέμα της χωματερής. Σήμερα τα σκουπίδια τα ρίχνει ο Δήμος στη Χαλκίδα. Ξέρετε γιατί; Γιατί την σύμβαση αυτή την έχει κάνει ο Νίκος ο Σταματίου εφ΄ όρου ζωής να πηγαίνει η Παραλία Αυλίδας τα σκουπίδια της στη χωματερή του Δήμου Χαλκίδας. Μόλις ανέλαβε την 1-1-1999 έκαναν καμία σύμβαση; Κατευθείαν εκεί τα πήγανε. Εμείς ήμασταν η μόνη κοινότητα από χίλιους κατοίκους και πάνω που δεν είχε χωματερή. Και αυτό είναι τιμή για μένα όπως και για όλο το χωριό. Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής σε μία κοινότητα ή σε έναν δήμο. Να μην έχεις χωματερή, να μην έχεις κουνούπια, να μην έχεις ποντίκια, να μην έχεις φίδια.

Πέστε μας λοιπόν κ. Σταματίου για να διευκρινιστεί το θέμα και επειδή άλλα λέτε εσείς και άλλα ο κ. Γιαννούκος, τι προτείνετε;
Εγώ λοιπόν προτείνω μία συνάντηση στο γραφείο του Διαμερίσματος της Παραλίας Αυλίδας, παρουσία κ. Δημάρχου, κ. Σταμέλου, κ. Γιαννούκου και κοινού, για να βρούμε ποια είναι η αλήθεια πάνω σε αυτό το θέμα που λέγεται νερό και ύδρευση. Αυτή είναι η πρότασή μου.

Εκτός από το θέμα του νερού, εσείς δεν βλέπετε κανένα έργο υποδομής στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Παραλίας;
Εγώ αυτή την στιγμή δεν κατηγορώ την Δημοτική Αρχή. Όπως σας είπα και στην αρχή θα περιμένω. Δεν είναι εύκολο μέσα σε μία τετραετία μετά από συνενώσεις να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι απέτυχε μία Δημοτική Αρχή. Ακούω ότι κάνουν μελέτες για διάφορα έργα υποδομής. Αυτό είναι ευχάριστο. Βέβαια αν θα γίνουν ή αν δεν θα γίνουν αυτό έγκειται στην Δημοτική Αρχή. Εγώ όμως δεν θα καθίσω να ασκήσω μία αυστηρή κριτική στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, για αυτό το διάστημα των δύο ετών. Κριτική, ήπιων τόνων και εποικοδομητική, μπορώ να κάνω στο τέλος της τετραετίας.

Εγώ αυτή την στιγμή δεν τα έχω ούτε με τον Δήμαρχο ούτε με τον Αντιδήμαρχο. Εγώ τα έχω με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν το χωριό μας στον Δήμο. Το χωριό μας πρώτα έσφυζε από ζωή, έσφυζε από χαρά. Τώρα το χωριό μας μελαγχολεί. Αυτό τα λέει όλα. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το χωριό μας. Δεν γίνεται τίποτα απολύτως. Για παράδειγμα είχαμε τις λακκούβες. Τρακάρισαν και τουμπάρισαν αυτοκίνητα. Τέλος πάντων τις έκλεισαν τις λακκούβες, αλλά τις έκλεισαν μέχρι τις γραμμές του τραίνου. Από αυτό το σημείο δηλαδή και πέρα δεν τις έκλεισαν. Δεν μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα. Αίσχος! Όχι, δεν φταίει ο Δήμαρχος. Φταίνε οι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι εκτός από εφέ, δεν είναι για τίποτα άλλο.

Δηλαδή τα παράπονά σας είναι προς το Τοπικό Συμβούλιο, που δεν κάνει προτάσεις, παρά προς τον Δήμο;
Όχι, δεν έχω παράπονα από το Τοπικό Συμβούλιο, γιατί αυτό δεν το υπολογίζει κανείς. Παράπονα έχω από αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν την Δημοτική Αρχή και από αυτούς που υπηρετούν τώρα σε αυτή την Δημοτική Αρχή. Που είναι αυτοί οι άνθρωποι; Που βρίσκονται;

Έχουμε αρχίσει με ένα λιμάνι. Αυτό το λιμάνι έχει χωρίσει το χωριό στα δύο. Εγώ συμφωνώ να γίνει το αλιευτικό καταφύγιο, γιατί αυτό ήταν και ένα από τα όνειρά μου, όταν ήμουν πρόεδρος. Δεν μπορούσα όμως σαν κοινότητα να πάρω κονδύλια. Ποιος όμως μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αύριο, με αυτή την μελέτη που έχουν φτιάξει, δεν μπορεί να γίνει και εμπορικό λιμάνι; Ως τώρα σας διαβεβαιώ ότι κανένας. Ο ίδιος ο μελετητής μάλιστα την μία μας λέει άλλα και την άλλη άλλα. Σε ερώτηση μάλιστα κάποιου κατοίκου ότι γιατί στην τάδε σελίδα μας λέτε αυτά και στην άλλη άλλα, η απάντησή του ήταν ότι το λάθος δεν είναι δικό του, αλλά της γραμματέας του. Για αυτό σας λέω ότι συμφωνώ να γίνει το λιμάνι αλλά πως; Όχι με αυτό τον τρόπο, 160 μέτρα μάκρος. Αλλά να κλείσει το λιμάνι το σημερινό, να γίνει ένα ωραίο πάρκινγκ, ένα ωραίο συντριβάνι, να γίνουν τέσσερα - πέντε δημοτικά καταστήματα και από μέσα να γίνει ένα γάμα, όσο και όσο να χωράνε μόνο τα καίκια και τα ψαροκάικα τα δικά μας. Δεν συμφωνώ να γίνει όλο αυτό το έργο που στοιχίζει δισεκατομμύρια. Η μελέτη αυτή πρέπει να καταργηθεί, να φτιαχτεί μία άλλη πολύ πιο μικρή ώστε να μας εξασφαλίζει ότι θα είναι αλιευτικό καταφύγιο και όχι μελλοντικό λιμάνι για εμπορικά καράβια. Γιατί όπως ξέρετε η περιοχή είναι κατάλληλη για λιμάνι, γιατί εξυπηρετεί όλη την βιομηχανία του Σχηματαρίου και των Οινοφύτων. Και αν όπως λένε ότι η μικρή μελέτη δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύτερα να μην γίνει ποτέ. Η περιοχή μας είναι τουριστική και όχι εμπορική ή βιομηχανική. Βέβαια εγώ προτείνω και την λύση, εάν δεν αλλάξει η μελέτη, να φτιάξουν αυτό το λιμάνι που υπάρχει. Ας το βαθύνουν, ας ανοίξουν δύο διόδους για να φεύγει το νερό, ας το κάνουν πιο σύγχρονο και ας το αφήσουν το ίδιο.

Ποιες οι πολιτικές εξελίξεις και στον Δήμο Αυλίδας αλλά και στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Παραλίας Αυλίδας; Πως κινούνται τα τοπικά συμβούλια και τι βλέπετε για τις επόμενες εκλογές;
Κατ΄ αρχήν πιστεύω ότι εδώ έγιναν πάρα πολλά λάθη από τους παράγοντες του προηγούμενου εκλογικού αγώνα. Ένα λάθος ήταν του κ. Κώστα Παπαποστόλου. Διότι αν υπάρχει η σημερινή Δημοτική Αρχή υπάρχει από τον κ. Παπαποστόλου. Εμείς, οι τρεις προέδροι δηλαδή, ξεκινήσαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό, πριν ακόμη ξεκινήσει ο κ. Παπαποστόλου. Βέβαια ο κ. Λεοντάρης ενώ στην αρχή δέχθηκε μετά η στάση του ήταν αρνητική, γιατί ήθελε να κατέβει ο ίδιος. Ξεκινήσαμε με αρχηγό τον Ανδρέα τον Γιαννάκη.

Ο συνδυασμός αυτός δεν περπάτησε για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός ήταν ότι ο Ανδρέας ο Γιαννάκης πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Από εκεί και πέρα κρύωσε το πράγμα, επενέβησαν διάφοροι παράγοντες και διέλυσε. Αφού διέλυσε, σε κάποια φάση και ενώ ήμουν ακόμα πρόεδρος, φώναξα τον κ. Παπαποστόλου και τον ρώτησα αφού επιθυμεί να κατέβει για δήμαρχος γιατί δεν μου είπε τίποτα, μια και εγώ δεν επεδίωκα κάτι τέτοιο. Η απάντησή του ήταν ότι αυτή ήταν η επιλογή του. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, αποφάσισα να κάνω μία λαϊκή συνέλευση στην κοινότητα. Εκεί τους μίλησα για το συμφέρον του χωριού μας, τους δήλωσα ότι δεν επιδιώκω να κατέβω για δήμαρχος και κάλεσα όλους τους νέους του χωριού να προχωρήσουν σε κάποιες συνεννοήσεις με τον Φάρο και με το Καλοχώρι και όλοι μαζί να κατεβάσουμε έναν συνδυασμό, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των χωριών μας. Ο κ. Παπαποστόλου μου είπε ότι θα μου απαντούσε σε λίγες ημέρες. Αυτή την απάντηση βέβαια δεν την έλαβα ποτέ, παρά μόνο μετά από λίγες μέρες ακούσαμε την δημιουργία του συνδυασμού του. Εκ των υστέρων βέβαια αποδείχθηκε με τι σκεφτικό προχώρησε ο κ. Παπαποστόλου στον συνδυασμό του, γιατί προχώρησε, ποιοι ήταν αυτοί που τον ώθησαν να τον κάνει, γιατί άρχισε μία επίθεση εναντίον μου, γιατί δημιούργησε μία κατάσταση έχθρας μεταξύ των πολιτών. Μετά από αυτά τα γεγονότα και ξέροντας τι θα επακολουθήσει πήγα στον συνδυασμό του κ. Λεοντάρη μόνο και μόνο για να βοηθήσω το χωριό μου. Περιμένω από τον κ. Παπαποστόλου να μου απαντήσει γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα των εκλογών με αποκαλούσε προδότη και γιατί την δεύτερη Κυριακή των εκλογών έτρεχε από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψει ψήφους και να τους δώσει στον συνδυασμό του Χρήστου του Παύλου; Με τι σκεπτικό έδωσε στον σημερινό δήμαρχο τους 500 από τους 650 ψήφους που ο ίδιος είχε πάρει την πρώτη Κυριακή; Βέβαια δίνω συγχαρητήρια στον κ. Παύλου που έκανε τον κ. Παπαποστόλου να τρέχει να μαζεύει ψήφους για αυτόν, αλλά θέλω να πω ότι προδότης δεν είμαι εγώ, γιατί δεν πήγα για δήμαρχος. Ο ίδιος ο σύμβουλός του, ο οποίος είναι σήμερα στην δημοτική αρχή σύμβουλος, ο κ. Σαμπάνης, κατηγόρησε διά μέσω του τύπου τον αρχηγό του και είπε ότι ο αρχηγός μας κατέβηκε στις εκλογές για προσωπικά του συμφέροντα. Τι θέλει να πει με αυτό ο κ. Σαμπάνης; Ας μας απαντήσει ο κ. Παπαποστόλου. Ξέρει!

Και ερχόμαστε στο τι θα έκανα εγώ εάν ήμουν στην θέση του κ. Παπαποστόλου. Ή θα καλούσα τους ψηφοφόρους που με ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να ρίξουν λευκό στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, διότι εμείς δεν γινόμαστε προδότες ή θα τους καλούσα να ψηφίσουν κατά βούληση ή θα καλούσα τον αρχηγό του κάθε συνδυασμού προσωπικά και με αυτόν που θα μου εξασφάλιζε το καλύτερο για το χωριό μου θα σύναπτα συμφωνία. Αυτά όμως δεν έγιναν. Και έγιναν κάποια άλλα, τα οποία εμείς δεν γνωρίζουμε.

Τι σχεδιάζετε να κάνετε την επόμενη τετραετία και πως θα κινηθείτε;
Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι εγώ δεν επιδιώκω να γίνω δήμαρχος. Εμένα με ενδιαφέρει να μαζευτούν όλες οι δυνάμεις του χωριού μου και να κάνουν έναν συνδυασμό, ο οποίος θα βοηθήσει για τα συμφέροντα του χωριού. Διότι αυτή την στιγμή έγινε ένα έγκλημα στο χωριό μας. Δώσαμε ψήφους και κάναμε δήμαρχο τον κ. Παύλου, χωρίς όμως να έχουμε οφέλη για το χωριό. Θα έπρεπε, αφού βγήκε ο κ. Παπαποστόλου να έπαιρνε ανταλλάγματα για το χωριό. Εγώ θα στηρίξω αυτόν το συνδυασμό που θα αγωνιστεί για τα συμφέροντα του χωριού μου και όχι για άλλα συμφέροντα. Ο κ. Παπαποστόλου απέτυχε, θα πρέπει να καθίσει στην άκρη, μια και δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμπολιτών του. Εγώ είμαι τοπικιστής, αγαπώ το χωριό μου και θα βοηθήσω αυτόν τον συνδυασμό που θα κρίνω κατάλληλο, με όλες μου τις δυνάμεις.


 «  Προηγούμενo άρθρoΕπόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων της έκδοσης
Εμφάνιση όλων των εκδόσεων
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
APN Portal
...καθημερινή ενημέρωση για την επικαιρότητα και τον αθλητισμό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
StartPoint
Το site των περίεργων ανθρώπων...

 
Απόβλητα από την Οινοποιία του Σαμπάνη
Προβλήματα ρύπανσης
Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας
Τα λιμενικά ταμεία καταργούνται ως αυτοτελείς οργανισμοί και εντάσσονται στους Δήμους
Διάρρηξη στην Παραλία Αυλίδας
Κλοπή στην οδό Κριεζώτου
Κωπηλατικοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Στην ΑΓΕΤ "περνούν" τα Τσιμέντα Χαλκίδας
Σε νέα ρύθμιση των παλαιών χρεών θα προβεί η Αγροτική Τράπεζα
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ιδρύεται γενική Διεύθυνση Καταναλωτή
Εκπτωση έως 50% σε παλιά δάνεια ΟΕΚ
Στις 31 Μαρτίου τέλος εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους
Στα 33 δισεκατομμύρια δραχμές φτάνουν τα χρέη του ΕΛΓΑ
Των φρονίμων τα παιδιά
Συνέντευξη πρώην προέδρου Παραλίας Αυλίδας Νικου Σταματίου
Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Δικτυωθείτε"
Δυνατότητα αναγνώρισης πραγματικού χρόνου ασφάλισης
Η Ολυμπιάδα

 
Δεκέμβριος 2002 - (28 άρθρα)
Νοέμβριος 2002 - (6 άρθρα)
Οκτώβριος 2002 - (16 άρθρα)
Σεπτέμβριος 2002 - (20 άρθρα)
Αύγουστος 2002 - (20 άρθρα)
Ιούλιος 2002 - (21 άρθρα)
Μαϊος 2002 - (22 άρθρα)
Απρίλιος 2002 - (30 άρθρα)
Μάρτιος 2002 - (23 άρθρα)
Φεβρουάριος 2002 - (19 άρθρα)
Ιανουάριος 2002 - (14 άρθρα)
Δεκέμβριος 2001 - (19 άρθρα)
Νοέμβριος 2001 - (9 άρθρα)
Οκτώβριος 2001 - (22 άρθρα)
Σεπτέμβριος 2001 - (17 άρθρα)
Αύγουστος 2001 - (14 άρθρα)
Ιούλιος 2001 - (13 άρθρα)
Ιούνιος 2001 - (17 άρθρα)
Μαϊος 2001 - (17 άρθρα)
Απρίλιος 2001 - (13 άρθρα)
Μάρτιος 2001 - (18 άρθρα)
Φεβρουάριος 2001 - (19 άρθρα)
Ιανουάριος 2001 - (17 άρθρα)
Σεπτέμβριος 2000 - (22 άρθρα)
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.