Πρόσφατα πήραμε ως γονείς επιστολή από το Σύλλογο Γονέων της Αιδηψού με την οποία καλούμαστε να πάρουμε μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Η ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 17 Νοέμβρη, ημέρα Κυριακή, μετά την εκκλησία. Σκέφτηκα ότι η μέρα αυτή θα ήταν και μια ευκαιρία για να δοθεί έμφαση σε μια καίρια κατάκτηση της δημοκρατίας όπως είναι, λειτουργία των συλλόγων και η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μαζί με την επιλογή των αρίστων, όπως αυτή είναι συνέπεια της αξιολόγησης των προτάσεων και της προσφοράς των υποψηφίων.
Με την ελπίδα αυτή και με αγωνιστικό φρόνημα ξεκινήσαμε για το σχολείο όπου θα γινόταν η εκλογή. Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε τη σύσταση εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή της εκλογής, αφού παρουσίασε σε συντομία το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων.
Μάταια τα μέλη που συγκεντρωθήκαμε περιμέναμε πρώτα απ' όλα μια μικρή αναφορά στους νέους του Πολυτεχνείου και τον αγώνα τους, και ύστερα την εφαρμογή του καταστατικού που ορίζει τον απολογισμό έργου, τον οικονομικό (τουλάχιστον) απολογισμό από τον ταμία του Συλλόγου, την τοποθέτηση των υποψηφίων, το διάλογο τέλος πάντων που είναι και η ουσιαστικότερη στιγμή μιας εκλογικής διαδικασίας.
Βέβαια ο απερχόμενος Πρόεδρος και η ομάδα του είχαν δώσει δείγματα της δημοκρατικής ευαισθησίας τους, όταν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για παύση τους, λόγω ενεργειών τους που ήταν αντίθετες με το καταστατικό και τους σκοπούς του Συλλόγου, αυτοί συνέχισαν το έργο τους που ήταν η μη συνεργασία με τους φορείς του σχολείου.
Έτσι, σαν αποτέλεσμα της ανυπαρξίας έργου, η επιλογή ήταν μια: ο μη απολογισμός. Είχαν όμως και έχουν την υποχρέωση να κάνουν δημόσιο οικονομικό απολογισμό και καλούνται να τον κάνουν έστω και μέσα από τις εφημερίδες.
Τέλος αφού έγιναν οι εκλογές, όπως έγιναν, πήγαμε όλοι στα σπίτια μας με τη στυφή γεύση μιας αποτυχίας στην καρδιά. Μ' ένα παράπονο για τα παιδιά και το λαό που στάθηκε μπροστά στα τανκς για να ασελγούν σήμερα κάποιοι στο ιερό όνομα της Δημοκρατίας και μάλιστα την ημέρα που το Πανελλήνιο τιμούσε τα πρόσωπα που θυσιάστηκαν γι' αυτήν.
Παραφράζοντας τον ποιητή θα έλεγα ότι «θέλει αρετή και τόλμη η Δημοκρατία». Με τιμή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΗΔΗΝΙΔΗΣ
|