Πάντως μεγάλο νοικοκύρεμα γίνεται στο θέμα της αποκατάστασης και ανανέωσης του παμπάλαιου δικτύου ύδρευσης στη Λίμνη.
Τα συγχαρητήρια στις τεχνικές υπηρεσίες που πολλές φορές τους είδαμε να δουλεύουν ακόμα και το βράδυ για αποκατάσταση των συνδέσεων και των βλαβών.
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε κάποιους ευαίσθητους χώρους όπως το νέο Διδακτήριο που έμεινε χωρίς νερό για τουλάχιστο 4 μέρες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Αυτά οφειλόντουσαν σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον αγωγό ύδρευσης που έρχεται από τη περιοχή της μονής Γαλατάκη.
Αυτά τα νερά προέρχονται από επιφανειακά και σε αυτά οφείλονται πολλά προβλήματα θολώματος των νερών στη Λίμνη όταν βρέχει. Πάντως το σίγουρο είναι ότι το νερό σε λίγο θα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο και τα έργα υποδομής για οικονομία και μελλοντική επάρκεια στους δήμους είναι ζωτικής σημασίας.
Και μια σχετική ενδιαφέρουσα πληροφορία για όλους όσους μας διαβάζουν:
Μαθαίνουμε ότι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλει στους Δήμους να αναρτούν σε πίνακα την ανάλυση των νερών του δήμου τους για να πληροφορούνται και οι δημότες σε ποια κατάσταση είναι το νερό που πίνουν.
Σύμφωνα τον πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Ανακύκλησης (ΕΙΠΑ), κ. Ν. Μπαφίτη, Μηχανικό Περιβάλλοντος με τη ντιρεκτίβα της ΕΕ 337 του 1992, κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει τοιχοκολλημένη σε ημερήσια βάση τη χημική ανάλυση του νερού που προορίζεται για πόσιμο, ώστε να ενημερώνεται ο πολίτης (πηγή flash.gr)
(εδώ και να μας ακούσουνε οι Δήμοι μάλλον θα το αφήσουνε για αργότερα επειδή με τόσες πηγές ύδρευσης ο καθένας, αν πληρώνει ανάλυση νερού καθημερινά θα πούνε... όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων, ακόμα και οι δεξιοί!).
(...δεξιός Δήμαρχος;;; αν είναι δυνατόν!).
|