Έληξε ένα ακόμα αμαρτωλό συνέδριο της ΠΟΣ-ΤΕΒΕ. Μέσα από μια σειρά παραβάσεων Νόμων και κανονισμών, αλλά και παραβάσεων του καταστατικού πράγμα που το καθιστά ΑΚΥΡΟ.
Δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με αυτό το θέμα γιατί νομίζω πολύ σωστά και τεκμηριωμένα αναφέρεται στην εφημερίδα «Ο Συνταξιούχος της Εύβοιας» στο φύλλο 87 του Ιουλίου.
Εγώ θα σταθώ μόνον στην εισήγηση του Αλ. Μπίμπη που αναφέρεται στο οργανωτικό πρόβλημα. Από τα στοιχεία λοιπόν που παραθέτει (παρόλες τις επιφυλάξεις μου), προκύπτει ότι από τα 85 σωματεία, ενεργά είναι μόνον περίπου 20, δηλαδή, το 17%, τα υπόλοιπα είναι απλές σφραγίδες. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς από αυτούς, πώς φθάσαμε σ' αυτό το σημείο; Ασφαλώς όχι, γιατί θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες, και η ευθύνη είναι σ' αυτό που πριν τρία χρόνια είχα επισημάνει με επιστολή μου. «Μακριά λοιπόν από κομματικές εκμεταλλεύσεις, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ενότητα, τη συνοχή και την πρόοδο του κινήματος μας».
Το φαινόμενο των Χανίων, ας μας προβληματίσει για να μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου της Χαλκίδας.
Τι να πούμε για τον Πειραιά που επί συνόλου 6.500 συνταξιούχων ψήφισαν μόνο 129 έβγαλε μόνον τρεις αντιπροσώπους, στη Γεν. Συνέλευσή του μόνον 62 και στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν μόνο 13 άτομα; Η Αθήνα πάλι τα ίδια. Ξέρουμε μόνο να εισπράττουμε τα 95 εκατομμύρια ετησίως, και να τα διαθέτουμε κατά το δοκούν. Πειραιάς 13-7-2002 Γεώργιος Κουτσουμπός. Πρώην εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του ΤΕΒΕ.
Από τους 153 αντιπροσώπους των σωματείων, δεν αντιλήφτηκε κανένας τις παρανομίες της Διοίκησης; μόνον ο Βασ. Νεστραμιώτης της Καστοριάς, αν και νέος, παρατήρησε ότι: «οι υποψήφιοι εκπρόσωποι για το 25μελές δεν θα πρέπει να καταλαμβάνουν θέση στο προεδρείο». Οι άλλοι αναλύονταν σε λιβανίσματα της διοίκησης, καλοπιάσματα, παραβλέποντας καραμπινάτες παρανομίες, με μόνη την έννοια να αποκτήσουν την εύνοια για κάποια θέση στη διοίκηση. Και τι θα κάνεις αν δεν έχεις λόγο συνάδελφε; Θα διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου;
Τις παρανομίες, με τις φανερές ψηφοφορίες κανένας δεν τις είδε;
|