Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν βρει διάφορες χρήσεις για την μπύρα. Την χρησιμοποιούσαν σαν στοματικό διάλυμα, σαν ουσία υποκλυσμού και σαν επουλωτή πληγών. Χωρίς να επιβεβαιώσει απόλυτα τις ιατρικές αυτές χρήσεις ο Charles Bamforth, επιστήμονας ζυθοποιΐας στο Πανεπιστήμιο του Davis, Τμήμα Food Science and Technology, διαπιστώνει ότι η μπύρα μπορεί να κρύβει σημαντικές διατροφικές αξίες οι οποίες ίσως να την κάνουν απαραίτητο συνοδευτικό ποτό για μια υγιή και ισσοροπημένη δίαιτα. Φαίνεται ότι η μπύρα είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με το κρασί όσον αφορά τα βασικά οφέλη για την υγεία ενός οργανισμού, σύμφωνα με τον Bamforth, ο οποίος δημοσίευσε τον περασμένο Φεβρουάριο ένα αφιέρωμα σχετικά με τις διατροφικές αξίες της μπύρας, στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition Research. Kάντε click εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο
|