Τα μέτρα για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων πρέπει να ενταθούν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση των τροφικών δηλητηριάσεων στην Ευρώπη, την τελευταία δεκαετία. Αύξηση έχει παρατηρηθεί τόσο σε ασθένειες που προκαλούνται από μικροβιακούς παράγοντες, όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτηρίδιο, όσο και από χημικούς όπως οι διοξίνες, ο μόλυβδος και το κάδμιο. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τα πρώτο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ασφάλεια των τροφίμων, που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (Food and Agriculture Organization FAO) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization WHO), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη. Kάντε click εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο
|