Σε καινούργια συμπεράσματα έφτασαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σχετικά με το πως ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την μυρωδιά. Μέσα από πειράματα που έκαναν σχετικά με το θέμα, κατέληξαν ότι η απόλαυση είναι μεγαλύτερη όταν πριν από την κατανάλωση ενός φαγητού ή ποτού, κλείσεις τα μάτια και πάρεις μια βαθιά ανάσα από την μυρωδιά του φαγητού ή του καφέ. Η συγκεκριμένη κίνηση παίζει σημαντικό ρόλο στο να αντιληφθεί ο εγκέφαλος την μυρωδιά. Kάντε click εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο
|