Το γάλα ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή οργανικού κρασιού. Ψεκάζοντας γάλα ανά δεκαπέντε ημέρες στα αμπέλια, φαίνεται να ελέγχει διάφορα παράσιτα τόσο αποτελεσματικά όσο τα μυκητοκτόνα θείου και χαλκού, χωρίς να αλλάζει η γεύση των σταφυλιών. Ο Peter Crisp του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδα στην Αυστραλία, έκανε την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια της έρευνας του, για την εφαρμογή παραδοσιακών μεθόδων καταπολέμησης των μυκήτων, οι οποίοι κοστίζουν στην Αυστραλιανή βιομηχανία παραγωγής κρασιού περίπου 16 εκατομμύρα δολλάρια αμερικής ετησίως. Kάντε click εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο
|