Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού εξετάζει τρόπους και επεξεργάζεται σχέδια που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας και του τρόπου λειτουργίας των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας, για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών στον τουρισμό.
Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας στις εργασίες Διεθνούς Συνεδρίου για τις μεταφορές, την τεχνολογία και την προσφορά τους στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι στόχος είναι, πέρα από τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας των αεροδρομίων και των λιμανιών, να υπάρξει μια μικτή διασύνδεση με αεροπλάνα και γρήγορα πλοία όλων των νησιών, με εξασφάλιση ανταποκρίσεων, ειδικότερα τους θερινούς μήνες, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός προορισμών στη χώρα και να υπάρξει ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη.
Σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, συμπλήρωσε ο Υφυπουργός, σχεδιάζεται μια στρατηγική για τις μεταφορές και γίνεται η επεξεργασία μέτρων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας όπως:
- Την προώθηση σχεδίων κατασκευής αεροδρομίων σε νέους τουριστικούς προορισμούς.
- Την επιτάχυνση και ολοκλήρωση κατασκευής του βασικού εθνικού οδικού δικτύου με έμφαση στην Εγνατία, το δυτικό άξονα της χώρας και το δρόμο της κεντρικής Ελλάδας, που θα ενώσει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία από Λαμία ως Καλαμπάκα.
- Η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε κοινοτικό επίπεδο για τη μετατροπή του άξονα Ε10 (Μόναχο - Θεσσαλονίκη) σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Ετσι θα αυξηθεί ο οδικός τουρισμός ενισχύοντας τις τουριστικές ροές προς τα θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας και βελτιώνοντας το εποχικό πρότυπο του τουρισμού στα κοντινά νησιά του Βορείου Αιγαίου.
- Στα πλαίσια της εθνικής πολιτικής για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων σχεδιάζεται η συγχρηματοδότηση της κατασκευής των κάθετων οδικών αξόνων που συνδέουν την Εγνατία οδό με τις πρωτεύουσες των γειτονικών χωρών, με αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση τουριστών από τις όμορες γειτονικές χώρες.
- Την πραγματοποίηση μικρών έργων τοπικής εμβέλειας που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αισθητική και ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Οι επενδύσεις σε περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, οι επαρχιακοί δρόμοι, τα πάρκινγκ κοντά σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη.
|