Συνεχείς επισημάνσεις και παρατηρήσεις από απλούς δημότες και από δημοτικούς συμβούλους προς το Δήμαρχο Ελυμνίων κ. Ψαρρό, να σταματήσουν να αδειάζουν το βυτίο με τα λύματα στον σκουπιδότοπο, δε σταμάτησαν το δεύτερο να συνεχίσει την ίδια τακτική.
Ακόμα και όταν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα "τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού" που την προκάλεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και αφού ειπώθηκε ξανά το θέμα της μη λειτουργίας του βιολογικού με αποτέλεσμα να μολύνεται η θάλασσα και μάλιστα σε μικρή απόσταση από εκεί που κάνουν μπάνιο και μικρά παιδιά γιατί είναι η μόνη παραλία που μπορούν να πάνε οι ντόπιο χωρίς αυτοκίνητο.
Επισημάνθηκε ξανά ότι το βυτίο συνεχίζει να αδειάζει τα λύματα στο σκουπιδότοπο με αποτέλεσμα να μολύνονται τα νερά και ο υδροφόρος ορίζοντας. Ας σημειωθεί ότι σ' αυτή τη λεκάνη συγκεντρώνονται απο διάφορες ρεματιές τα νερά και καταλήγουν στη θάλασσα, αλλά πριν καταλήξουν στη θάλασσα πολλοί αγρότες και άλλοι πολίτες της περιοχής "Σπιάδας" με πηγάδια ή γεωτρήσεις ποτίζουν τα χωράφια τους και συγχρόνως κάνουν χρήση νερού για τα νοικοκυριά τους. Στην περιοχή υπάρχει η δημοτική γεώτρηση απ' όπου υδρεύονται οι περισσότερες κατοικίες στη Σπιάδα και ένα τμήμα των κατοίκων της Λίμνης.
Ο Δήμαρχος απροκάλυπτα δήλωσε, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε για το βιολογικό, ούτε για τα λύματα, που τα ρίχνουν στο σκουπιδότοπο, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Εδώ επισημαίνεται ότι εφέτος τα ανταποδοτικά τέλη για την αποχέτευση αυξήθηκαν 100%.
Μετά από όλα αυτά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Καρατζούδης, Γρηγόρης Μαναρίτσας και οι δημότες του δήμου Ελυμνίων: Παρασκευάς Γαρυφάλλου, Μπάμπης Κοραχάης, Θανάσης Κόντος και Κων/νος Καπελαρής καταγγέλλουν το Δήμαρχο Ελυμνίων, Ανέστη Ψαρρό και εκ των πραγμάτων τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Θανάση Δημητρίου (παρόλο που η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης δε λειτουργεί) και ζητούν την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα για να σταματήσει αυτή η καταστροφή και η ασυδοσία, για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών αλλά και των παιδιών, από τη συνεχή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας.
|