Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Λίμνης στον Υπουργό Οικονομικών

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, 15:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει στον επιχειρηματικό κόσμο του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, η φημολογία για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, εκφράζει την άποψη πως "οι περιφερειακές δομές πρέπει να ενισχυθούν με υπηρεσίες και ο επιχειρηματικός κόσμος της υπαίθρου που συνεχίζει να επενδύει σε ένα οικονομικό περιβάλλον αστάθειας, πρέπει να στηρίζεται έμπρακτα και σταθερά από την πολιτεία."

Συγκεκριμένα, ζητάνε την παρέμβαση του υπουργού για τη διατήρηση της ΔΟΥ στη Λίμνη, καθώς η απομάκρυνση της θα είναι καταδικαστική για την περιοχή.

Η επιστολή έχει ως εξής: "Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να φανταστεί κανείς τι θα σημάνει η αποστέρηση της ΔΟΥ Λίμνης για την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Γεωγραφικά, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, που είναι και από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, χωρίζεται από όμορους δήμους και γειτονικές πόλεις από ορεινό και δύσβατο περιβάλλον τόσο προς την πόλη της Ιστιαίας (διαδρομή 45 χιλιομέτρων), όσο και προς την πόλη της Χαλκίδας (διαδρομή 75 χιλιομέτρων).

Και οι δύο διαδρομές, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες, με παλαιό οδικό δίκτυο που συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, ενώ κλείνει πολύ εύκολα λόγω χιονοπτώσεων.

Κοινωνικά, ή ΔΟΥ Λίμνης που είναι Α' τάξης, διαχειρίζεται περίπου 9.000 δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή πληθυσμού δεκαέξι χιλιάδων κατοίκων που διαμένουν στα 45 διαμερίσματα του δήμου.

Με τη λειτουργία της συμβάλλει οικονομικά και αναπτυξιακά στην περιοχή και στηρίζει το ρόλο του κοινωνικού κράτους σε επίπεδο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

Το ενδεχόμενο κατάργησης της θα εντείνει το πρόβλημα της δύσκολης και χρονοβόρου πρόσβασης στις εκτός δήμου υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και θα προσθέσει κόστος χρόνου στις επιχειρήσεις της περιοχής, εφόσον ή όποια νέα εφορία, θα απέχει στην καλύτερη περίπτωση, μια ώρα διαδρομή από τη Λίμνη.

Επιπρόσθετα και πέραν της ταλαιπωρίας που θα προσθέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, θα οδηγήσει και στην οικονομική απαξίωση των 3 μεγάλων πόλεων του δήμου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αναλογισθεί τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης, στην προσπάθεια της περιφερειακής ανάπτυξης και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και θα συμπαρασταθεί πλήρως στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Κύριε υπουργέ, οι κάτοικοι του δήμου δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β' κατηγορίας. Στηριζόμενοι στην ευαισθησία σας, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για τη διατήρηση της ΔΟΥ στην πόλη της Λίμνης, καθώς η απομάκρυνση της θα είναι καταδικαστική για την περιοχή μας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.