Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κινητοποίηση βουλευτών που ζητούν να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης ζητά η κυρία Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, το υπόμνημα διαμαρτυρίας των Μαζικών Φορέων της Νότιας Καρυστίας, με το οποίο ζητούν να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Καρύστου.

Όπως αναφέρει "Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε βλαπτικότατες συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρύστου, αφού οι αποστάσεις από τις άλλες κοντινότερες ΔΟΥ είναι πολύ μεγάλες και η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων θα γινόταν εξαιρετικά δύσκολη και με κόστος.

Δεδομένου δε ότι η εν λόγω ΔΟΥ είναι Α' τάξης και εξυπηρετεί συνολικό πληθυσμό 16.000 κατοίκων, επιβάλλεται αυτή η υπηρεσία να παραμείνει στην Κάρυστο τόσο προς όφελος των πολιτών της περιοχής, όσο και για τα κρατικά έσοδα, που θα κινδυνεύσουν με συρρίκνωση σε ενδεχόμενη κατάργησή της".

Επίσης, κατέθεσε ως αναφορά και το υπόμνημα των Εμπορικών Συλλόγων Μαντουδίου και Λίμνης, οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, καθώς η κατάργηση της ΔΟΥ στη Λίμνη θα ανάγκαζε τους φορολογούμενους και τους επαγγελματίες της περιοχής του νέου δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας να διανύσουν πολύ μεγάλες αποστάσεις προς Ιστιαία ή Χαλκίδα για τις συναλλαγές τους με την Εφορία.

Ερώτηση Μαρκόπουλου για την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Μαρκόπουλος Κώστας σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης.

Ο κ. Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: "Εάν καταργηθεί η ΔΟΥ Λίμνης, θα αναγκαστεί ο επαγγελματίας και ο φορολογούμενος πολίτης της περιοχής αυτής να διανύει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με αυτές που διανύει σήμερα (προς την Ιστιαία ή προς τη Χαλκίδα), που θα επιβαρύνει αυτόν τον πληθυσμό με ακόμα περισσότερα έξοδα και πολύ περισσότερο χρόνο για να διενεργεί τις υποχρεώσεις του με την εφορία.

Θα υποχρεωθεί ο φορολογούμενος και επαγγελματίας να διανύει έως και 80 χλμ., οδηγώντας σε ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο για να τηρήσει τις υποχρεώσει του και να ανταπεξέλθει στις φορολογικές του υποχρεώσεις!

Σημειωτέων δε, ότι η περιοχή αυτή ευρίσκεται επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης, μετά την βίαιη εισαγωγή της στην ανεργία, λόγω της αποβιομηχάνισης της δεκαετίας του '90. Είναι επομένως εύλογο, η πολιτεία, αντί να δυσκολεύει την επιχειρηματική ανάπτυξη και τα φορολογικά έσοδα που προκύπτουν από αυτήν, να διευκολύνει την κατάσταση.

Μάλιστα, σε πρόσφατο δημοσίευμα του τύπου, παρουσιάστηκε πίνακας με συγκεκριμένη αναφορά στις υπό κατάργηση εφορίες, όπου σε αυτές, από την Εύβοια, περιλαμβάνονται οι εφορίες Καρύστου και Λίμνης. Μία τέτοια εξέλιξη έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη από τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις περιοχή και να απαξιώσει ακόμα περισσότερο την όποια προοπτική του επιχειρηματικού κόσμου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • 1. Με βάση ποιά κριτήρια προτείνεται η κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης, που εξυπηρετεί ένα ιδιαίτερα οικονομικά επιβαρυμένο πληθυσμό της Εύβοιας και θα επιφέρει σε χιλιάδες συμπολίτες μας επιπλέον ταλαιπωρίες;
  • 2. Πώς θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο Οικονομικών τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις νέες προβλεπόμενες διαδικασίες, με βάση τη νέα δομή του Υπ. Οικονομίας (Taxisnet2 κ.λπ.), πολλές εκ των, απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογούμενων; Πώς θα εξυπηρετηθούν τα άτομα της ευρείας αυτής περιοχής με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται";

Ουρανία Παπανδρέου: "Οι πολίτες νιώθουν αγανάκτηση"

"Μεγάλη έκταση στην κοινωνία της Καρύστου έχει πάρει η φημολογούμενη κατάργηση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Οι πολίτες νιώθουν αγανάκτηση και αναφέρουν ότι για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δευτέρας κατηγορίας από το κράτος".

Αυτό επισημαίνει σε σχετική της ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη και συνεχίζει:

"Η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ από το 1930 είναι πρώτης τάξης και παρολ'αυτά βρίσκεται στον πίνακα με τις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ δευτέρας τάξης. Εξυπηρετεί την Κάρυστο, το Μαρμάρι, τα Στύρα, όλα τα χωριά του Κάβοντόρο και όλα τα χωριά που βρίσκονται ως το ύψος του Αλμυροποτάμου, συνολικού πληθυσμού 16.000 κατοίκων.

Η νέα Δ.Ο.Υ Χαλκίδας ή Κύμης βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από την Κάρυστο και περίπου 200 χιλιομέτρων από τα χωριά του Κάβοντόρο. Η χρονική απόσταση πλησιάζει περίπου τις 3 ώρες.

Όπως γίνεται αντιληπτό η συνεχής μετακίνηση των πολιτών για τις διαδικασίες συναλλαγής τους με άλλη Δ.Ο.Υ συνεπάγεται υψηλό κόστος και χρόνο.

Συνεπώς ερωτάται ο κ. Υπουργός: Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα";

Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για τη φημολογούμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης.

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης μετά το αίτημα των εμπορικών συλλόγων Μαντουδίου και Λίμνης.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.