Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επίσκεψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας σε Πολεμικά πλοία και σε Ναυτικά Μουσεία

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Αντιπροσωπεία 45 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, μαζί με τέσσερεις συνοδούς καθηγητές τους: Καπεντζώνη Α. (Διευθυντή), Λάλου Κ.,Πάζιο Γ., Πάντου Α. επισκέφθηκαν την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Φλοίσβου το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο "Αβέρωφ" και το Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα "Βέλος".

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν για τρεις ώρες στα πλοία, παρακολούθησαν βιντεοπροβολή για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας των πλοίων, επισκέφθηκαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των πλοίων, τα οποία αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας.

Στην συνέχεια και ύστερα από ένα σύντομο γεύμα, το απόγευμα επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και με αφορμή την γιορτή του Αγ. Νικολάου (προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού), τα πλοία του Στόλου τα οποία ναυλοχούσαν στο λιμάνι του Πειραιά, δεχόμενα την επίσκεψη του κόσμου λόγω της εορτής.

Οι μαθητές της Γ' Τάξης με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκαν κατά σειρά και ξεναγήθηκαν εντός τριών ωρών στην νεότευκτη Πυραυλάκατο "Κρυσταλλίδης" και στο Υποβρύχιο "Πόντος". Ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των πλοίων, την εκπαίδευση και την ζωή στα πλοία και γενικά στοιχεία σχετικά με την ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, η ξενάγηση εντός του υποβρυχίου, ο τρόπος διαβίωσης του πληρώματος και η επικινδυνότητα κατά την διάρκεια των αποστολών αυτού. Στους μαθητές με το τέλος της ενημέρωσης εντός του πλοίων, μοιράσθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό (DVD, CD, Φυλλάδια) και στην συνέχεια τόσο στο Υποβρύχιο όσο και στα υπόλοιπα δυο πλοία έγιναν ανταλλαγές διαφόρων αναμνηστικών πλακετών και δώρων.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.