Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: «Χαϊδεύετε τους συνδικαλιστές, ευνοείτε τις μεγάλες εταιρίες και καταδικάζετε τους μικρούς ιδιώτες"

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 11:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Με ιδιαίτερα σκληρό ύφος μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Οδική Ασφάλεια και τη λειτουργία των ΚΤΕΟ, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής κατήγγειλε "τη διατήρηση των προνομίων του παρωχημένου δημόσιου τομέα, για τη νόθευση του ανταγωνισμού υπέρ των μεγάλων εταιριών", λέγοντας χαρακτηριστικά: «χαϊδεύετε τους συνδικαλιστές, ευνοείτε τις μεγάλες εταιρίες και καταδικάζετε τους μικρούς υγιείς ιδιώτες ευνοώντας μονοπωλιακές καταστάσεις».

Το καίριο ερώτημα που έθεσε είναι «αν η επίμονη στήριξη του δημοσίου ΚΤΕΟ, για τα οποία δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το επίπεδο των υπηρεσιών τους, είναι απόρροια της απαίτησης των συνδικαλιστών της κυβέρνησης»;

Και συνέχισε: «Καταργείτε τη διαπίστευση, δίνονται αμέσως άδειες σε νέα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και μετά από έξι μήνες θα γίνει ο έλεγχος για τη διαπίστευσή τους. Και το εύλογο ερώτημα είναι το εξής: Τι θα γίνει εάν δεν περάσει τον έλεγχο σε έξι μήνες; Θα έχουν περάσει χιλιάδες οχήματα, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους ελεγμένα από ένα ΚΤΕΟ το οποίο τελικά κρίθηκε ακατάλληλο. Καταργείτε το ασυμβίβαστο μεταξύ συνεργείου αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ, ένα ασυμβίβαστο το οποίο καλώς υπήρχε. Πώς τα φαντάζεστε τα ΚΤΕΟ; Περίπτερα; Η αίσθηση ασφάλειας που θα υπάρχει θα είναι λιγότερη στους δρόμους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής ανέφερε, ότι στη σημερινή συγκυρία -περισσότερο παρά ποτέ- πρέπει να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και να συρρικνωθεί ο δημόσιος, ιδιαίτερα σε χώρους όπου έχει αποδειχθεί πως οι ιδιώτες μπορούν και λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

"Αυτό, όπως είπε, μπορεί να συμβεί στο χώρο των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, όπως έδειξε και η εμπειρία από τα Ι.Χ., εντούτοις η Κυβέρνηση συνεχίζει την επίμονη στήριξη του αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του δημόσιου τομέα τη στιγμή που η διαφορά επιπέδου συμπεριφοράς, τεχνογνωσίας στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι χαώδης".

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ φορτηγών, που είναι τα κατ' εξοχήν οχήματα που πρέπει να ελέγχονται, όπου "η κατάσταση δυστυχώς είναι ακόμα χειρότερη".

Ο Σίμος Κεδίκογλου, προσκομίζοντας συγκεκριμένα έγγραφα επεσήμανε, πως «οι Υπηρεσίες του Υπουργείου αποδεδειγμένα μεροληπτούν υπέρ πολυεθνικών αλυσίδων, που παίρνουν άδειες σε χρόνο ρεκόρ και ταυτόχρονα βρίσκουν προφάσεις για να μην επιτρέψουν τη λειτουργία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τέλος, ζήτησε να ελεγχθούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου, γιατί «απειλούν τους απλούς πολίτες, όταν γίνονται αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.