Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εμπλοκή στην κατασκευή των κοντέινερ για τη στέγαση των μαθητών

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010, 11:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα Δημήτρη απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων του 3ου και 6ου Γυμνασίου, όπου τον ενημερώσουν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς μετά την απόφαση του Ο.Σ.Κ να κλείσει το σχολείο που συστεγάζονται τα δύο γυμνάσια κρίνοντας το κτήριο ως άκρως επικίνδυνο.

Τα δεδομένα, όπως αναφέρουν, ανατρέπονται, καθώς ο εργολάβος ανακοίνωσε πως αν μέχρι τις 27 Οκτωβρίου δεν έχει παραλάβει τα χρήματα θα αφήσει ημιτελές το έργο.

Από τον κ. Ρέππα ζητάνε να μεριμνήσει για να εκταμιευθεί άμεσα το απαιτούμενο ποσό.

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

"Ο χώρος που βρέθηκε για να συστεγάσει τα σχολεία προσωρινά σε κοντέινερ είναι στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών και για την εξοικονόμηση χρόνου ανετέθη σε εργολάβο με απ' ευθείας ανάθεση.

Τη μεταβατική περίοδο αυτή οι μαθητές δέχτηκαν να κάνουν απογευματινά μαθήματα σε όμορα σχολεία μετά την υπόσχεση των αρμοδίων ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξή τους.

Πρέπει να ξέρετε Κύριε Υπουργέ ότι η απογευματινή λειτουργία έχει δημιουργήσει στους 520 μαθητές και τις οικογένειές τους τεράστια προβλήματα που ξεκινούν από την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ εφήβων - γονέων, έλλειψη επιτήρησης, μαθητικής βοήθειας, συμβουλευτικής, χαμένες διδακτικές ώρες στα ξενόγλωσσα εξωσχολικά μαθήματα και όλων των άλλων που συνδέουν μεταξύ τους την οικογένεια και την ομαλή λειτουργία της και ελπίζουμε να τα κατανοείτε.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ενώ οι εργασίες για την εγκατάσταση των κοντέινερ προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό από την πλευρά του εργολάβου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσει έως τις 6 Νοεμβρίου ολοκληρωμένο το έργο, δεν έχουν τηρηθεί από τον Ο.Σ.Κ οι όροι που είχε θέσει μεταξύ των οποίων η χρηματοδότησή του εντός ορισμένου χρόνου.

Ως αποτέλεσμα μας δήλωσε, ότι αν έως τις 27 Οκτωβρίου δεν έχουν έρθει τα συμφωνηθέντα χρήματα, θα αποχωρήσει, αφήνοντας ημιτελές το έργο.

Κύριε Υπουργέ, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να συμμεριστείτε την αγωνία και το φόβο των γονέων μπρος το ενδεχόμενο παράτασης των προβλημάτων τους και να δώσετε εντολή να εκταμιευθεί άμεσα το ποσό που συμφωνήθηκε από τον Ο.Σ.Κ.

Στη Γενική Συνέλευση οι γονείς θεωρώντας πως οι υπεύθυνοι για την παραμονή των παιδιών τους επί σειρά ετών σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σχολείο χειρίστηκαν με ανάλγητο τρόπο την ασφάλειά τους και πιστεύοντας ότι εξακολουθούν να τους εμπαίζουν, δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με οποιοδήποτε κόστος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να στείλουν το μήνυμα ότι η εκπαίδευση και η πρωινή λειτουργία της είναι δικαίωμά τους και το κράτος ως ο νομοθέτης οφείλει πρώτος να προασπίζετε και να τηρεί".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.