Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ευαγγελία Κομματά: Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αειφόρο ανάπτυξη

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010, 11:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να είναι υποψήφια στο δήμο Κηρέως με το συνδυασμό του κ. Περήφανου αναφέρει η κα Ευαγγελία Κομματά, υποστηρίζοντας τα εξής:

"Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Περήφανου μετά την δημόσια δέσμευση του ότι θα προωθήσει μια «ανάπτυξη που σέβεται την φύση και τον άνθρωπο». Μια ήπια μορφή ανάπτυξης, που δεν θα στηρίζεται σε μονάδες υψηλής όχλησης και που λέει όχι στην ΒΙΠΕ στο Μαντούδι. Που θα στηρίζεται σε Βιοτεχνικά Πάρκα (ΒΙΟΠΑ), μονάδες χαμηλής όχλησης, τον τουρισμό και την αειφόρο αξιοποίηση των φυσικών πόρων μας και του πρωτογενούς τομέα".

Δεσμεύεται, επίσης, ότι εάν εκλεγεί θα προωθήσει δράσεις στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι:

"Ο στόχος του σχεδίου ανάπτυξης θα πρέπει να είναι η αύξηση της ελκυστικότητας του δήμου σαν τόπου διαμονής, τόπου εργασίας, τόπου διακοπών και τόπου επενδύσεων με παράλληλη ενίσχυση μιας βιώσιμης αειφόρου οικονομίας, που θα μπορεί να επιζήσει χωρίς τα σωληνάκια των επιδοτήσεων.

Κύριοι άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής θα πρέπει να είναι η δημιουργία ευκαιριών για απασχόληση και επενδύσεις, η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αυτό-απασχόλησης και τη αναβάθμιση των κοινωνικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών στοιχείων της περιοχής".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.