Η τεχνολογία έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Όπως φαίνεται το διαδίκτυο προσαρμόζεται στα δεδομένα του Έλληνα και πλέον χρησιμοποιείται για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις πολιτών που εντάσσονται στο γενικότερο προεκλογικό κλίμα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ως ένα βαθμό έχει αντικαταστήσει το καφενείο, ένα χώρο, όπου οι θερμόαιμοι υποστηρικτές κομμάτων και προσώπων, παίρνουν θέση, και αντιπαρατίθενται με φόντο πάντα τις επικείμενες εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό ο "Σερβιτόρος της Εύβοιας" έγινε αποδέκτης επιστολών ενός πολίτη από το δήμο Διρφύων και ενός πολίτη του δήμου Μεσσαπίων, οι οποίοι σχολιάζουν, κρίνουν και κατακρίνουν τα έργα και τις ημέρες των δημοτικών αρχόντων, του κ. Μπαζιώτη και του κ. Μπουροδήμου.
Ο κ. Παπαϊωάννου Γιώργος ([email protected]) από το δήμο Διρφύων απαντά σε όσους επίμονα ρωτάνε "που είναι το έργο του Μπουροδήμου"; και καταθέτει τις απόψεις υπερασπιζόμενος τον υποψήφιο για το νέο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Τα όσα αναφέρει ακολουθούν στην παρακάτω επιστολή:
"Στο Δήμο Μεσσαπίων μετά από 12 χρόνια εξουσίας Μπαζώτη, έχουμε φτάσει το 2010 χωρίς αστικό λεωφορείο πλέον, με διαλυμένο οδόστρωμα, κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω έλλειψης πάρκινγκ, μηδενικό τουρισμό, μόλυνση όλης της περιοχής και του νερού, μηδενική ασφάλεια των πολιτών, πλημμύρες,ενώ πριν δύο χρόνια έγιναν έργα για να πέφτουν τα νερά στο ποτάμι και τελικά έγιναν με λάθος κλίση ώστε να ξαναγυρνάνε πίσω!
Ακόμα ο Δήμος χρωστάει γύρω στα 3.οοο.οοο ευρώ! Για να δούμε όμως και τα 12 Χρόνια εξουσίας Μπουροδήμου στη Δίρφη!
Ο Δήμος Διρφύων πριν το 1998 ήταν στο έλεος της μοίρας του (προ Μπουροδήμου) ... Δεν υπήρχαν ούτε τα βασικότερα (δρόμοι, σύστημα ύδρευσης και άρδευσης). 12 Χρόνια μετά μερικά από τα έργα που έγιναν (γιατί όλα δεν γίνεται να χωρέσουν εδώ πέρα είναι: Αφθονο και καθαρό νερό σε όλο το Δήμο.
Νέο ανεπτυγμένο οδικό Δίκτυο που διευρύνεται συνεχώς βοηθώντας στην ανάπτυξη της περιοχής, Δημιουργία Βιολογικού καθαρισμου και συντήρηση αυτού στη Στενή! (κάτι που δεν έχουν ούτε τα Ψαχνά!), αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου. (Με κυριότερα Κλειστό γήπεδο μπάσκετ στους καθενούς, καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Στενή κτλπ...)
Τουριστική ανάπτυξη ώστε η Στενή να έχει πλέον γίνει η... Αράχωβα της Εύβοιας ενώ ετοιμάζεται και κέντρο τεσσάρων εποχών που ήδη εχει εγκριθεί από τον Δήμαρχο Διρφύων, τουριστική ανάπτυξη στη Χιλιαδου που πλέον έχει γίνει η Διασημότερη Παραλία της Εύβοιας! (οργανωμένη κατασκήνωση, Ξενοδοχεία, καφετέριες κτλπ...).
Από φέτος όλος ο δήμος Διρφύων έχει ασύρματο δωρεάν internet.
Ακομα, σύμφωνα και με τις εγκρίσεις έργων του 2008 έχει γίνει δημιουργία και συντήρηση: Πάρκων και παιδικών χαρών για παιδιά στα χωριά: Αγίου Αθανασίου Πάλιουρα & Καθενών, Πισσώνα, Πούρνου, Μίστρου, Θεολόγου, Αμφιθέας, Βουνών, Καμπιών Στενής, Στροπώνων καθώς και βελτίωση φωτισμού σε όλα τα χωριά και ΔΔ του Δήμου, αναπλάσεις σε όλα τα χωριά του δήμου, αποχετευσεις ομβρίων σε όλα τα χωριά, συντήρηση πρασίνου και πάρκων σε όλα τα χωριά, Αγροτικά Ιατρεία σε όλα τα χωριά... Μπορώ να λέω μέχρι αύριο έργα που έχουν γίνει... Το σημαντικό όμως έιναι οτι τα οικονομικά του δήμου σημειώνουν πλεόνασμα αντί για χρέος."
Η απάντηση του έτερου πολίτη από το δήμο Μεσσαπίων
Ο κ. Σπύρος Κιαπέκος ([email protected]), που υπογράφει ως πολίτης Μεσσαπίας απάντησε στα σχόλια του κ. Παπαϊωάννου χρησιμοποιώντας με τη σειρά του τις δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο και η συζήτησή τους εξελίσσεται σε ντιμπέιτ. Βέβαια, μέσα από την αυτούσια παρουσίαση των όσων υποστηρίζουν οι αναγνώστες θα βγάλουν τα δικά τους κάθε φορά συμπεράσματα. Ο κ. Κιαπέκος υποστηρίζει τα εξής:
"Για να δείξεις "έργο" υπάρχουν πολλοί τρόποι και λόγοι όπως:
Αντικειμενική κρίση, Στατιστικά στοιχεία, Συγκριτικά στοιχεία, Μη συγκρίσιμα στοιχεία
Στην προκειμένη περίπτωση ο αρθρογράφος προβολέας ή "προβοκάτορας" του Μπουροδήμου και όχι του συνδυασμού προπαγανδίζει μεροληπτώντας χρησιμοποιώντας ετερόκλητα στοιχεία μεταξύ των Δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων. Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση είναι απαραίτητο να γίνει μια αντικειμενική και ουσιαστική προσέγγιση της πραγματικότητας.
Πρώτον: Καλό είναι να ξαναδείτε τα οικονομικά στοιχεία όπως αυτά δημοσιεύονται στις οικονομικές καταστάσεις και τότε θα διαπιστώσετε ότι και οι δύο Δήμοι χρωστάνε.
Δεύτερον: Όταν μιλάμε για έργα έχουμε υποχρέωση να τα διακρίνουμε σε τρεις τουλάχιστον κατηγορίες όπως: Αναπτυξιακά, Χρηστικά, Ποιοτικά.
Στο χύδην και άστοχο ή υποβολιμαίο δημοσίευμα της 3ης Οκτωβρίου διαπιστώνουμε τα παρακάτω:
α) Τα έργα υποδομών είναι όλα έργα Νομαρχιακού και Περιφερειακού επιπέδου από τα οποία κάποια είναι ακόμα μη προσβάσιμα στους πολίτες. Υποχρέωση του Δήμου Διρφύων είναι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου Στενής - Στροπώνων που εδώ και ένα χρόνο μόνο προβλήματα σωρεύει και κινδύνους ατυχημάτων εγκυμονεί.
β) Οι αναφορές του δημοσιεύματος στα έργα άθλησης (κλειστά γυμναστήρια κλπ.) μας γυρίσανε στην εποχή των "Μαυρογιαλούρων" οπου οι πολιτικάντηδες μέχρι και ποτάμια έταζαν. Τελικώς αγαπητέ τα έργα για να έχουν αποτελεσματικότητα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τις νέες και τους νέους για τους οποίους δεν είδαμε ούτε διαβάσαμε έργα και προγράμματα προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους.
γ) Η επισκεψιμότητα της Στενής και της παραλίας της Χιλιαδούς οφείλεται στις προσπάθειες των ικανών επιχειρηματιών οι οποίοι με τις ιδέες τους, τα χρήματά τους και την υπευθυνότητα κατάφεραν χωρίς ουσιαστική στήριξη να αλλάξουν τον τόπο τους.
δ) Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω τον παραλληλισμό Στενή - Αράχωβα, αν και πραγματικά θα ήταν μεγάλη επιτυχία η Στενή να είναι καλύτερη από την Αράχωβα.
Σίγουρα όμως δεν είναι, και για του λόγου το αληθές θα αναφέρω μερικές σκέψεις:
Η Αράχωβα με πρωτοβουλίες της Τ.Α. κατάφερε να έχει σε ετήσια βάση επισκεψιμότητα πολλών χιλιάδων πολιτών και να απολαμβάνει η τοπική κοινωνία των ευεργετημάτων της προστιθέμενης αξίας.
Τα έργα τους σε γενικές γραμμές είναι:
Ο επί δώδεκα χρόνια Δήμαρχος του Δήμου Διρφύων και υπάλληλος της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. δεν γνωρίζουμε τί πραγματικά δημιούργησε, αφού:
Αντίθετα, με μεγάλη ευκολία ξεπουλήθηκε το χώμα της ευρύτερης περιοχής σε βιομηχανίες, γεγονός που ίσως σηματοδοτεί και τον ερχομό εξορυκτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.
Τέλος και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο - οι εικόνες μιλούν από μόνες τους- ειδικά στα Ψαχνά "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι", όπως ορθά έχει διατυπώσει από χρόνια η λαϊκή σοφία.
Υ.Γ. Αγαπητέ σχολιογράφε μία τελευταία ερώτηση σχετική με το πρόβλημα του πόσιμου νερού στη Μεσσαπία. Ζητάω να μου πείτε τι έκανε ο κος Μπουροδήμος ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚΕ και Υπεύθυνος Διαχείρισης των υδατικών πόρων και ποιες οι θέσεις του απέναντι στο πρόβλημα. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε".