Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Επιτέλους, τέλος στην περιπέτεια του έργου Αγ. Δημήτριος - Καλλιανοί"

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


"Επιτέλους, δίνεται οριστικό τέλος στις περιπέτειες του έργου της αποκατάστασης των κατολισθήσεων της οδού Αγ. Δημήτριος-Καλλιανοί". Στη δήλωση αυτή προέβη ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου μετά την ανακοίνωση, ότι υπεγράφη η σύμβαση από την ανάδοχο εταιρεία, κάτι που σημαίνει, πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντιμετώπισης των κατολισθήσεων και των υποχωρήσεων του δρόμου.

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς είχε παρέμβει και πρωτοστατήσει, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι δήμαρχοι της περιοχής και να αντιδράσουν στα σχέδια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να ματαιώσει ένα σημαντικό έργο και είχε σταθεί εξαρχής στο πλευρό των κατοίκων, που διαμαρτύρονταν για τη μη ολοκλήρωση του δρόμου.

Είναι, άλλωστε, γνωστή η έντονη αντιπαράθεση που είχε προκληθεί για το θέμα με τον νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε στηλιτεύσει τη στάση του νομάρχη, ζητώντας απαντήσεις αναφορικά με τη μυστική αλληλογραφία προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά τη φάση ανακήρυξης του αναδόχου, με την οποία επιδίωκαν την ακύρωση του εν λόγω έργου, τη στιγμή που είχαν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών. Είχε, μάλιστα, ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα έγγραφα που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο βουλευτής είχε επισημάνει τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης κατασκευής του δρόμου, καθώς η συνέχιση της άσχημης κατάστασης του επαρχιακού δρόμου Αγ. Δημήτριος-Καλλιανοί, εγκυμονούσε κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά προκαλούσε και πολλά προβλήματα στην εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στην επικοινωνία με τους γύρω οικισμούς.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε αντιδράσει, τονίζοντας τον κίνδυνο να χαθεί ένα έργο ανάπτυξης και είχε καλέσει τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας "να προχωρήσει τη διαδικασία, σεβόμενη τους πολίτες της Καρυστίας" και τους δημάρχους Μαρμαρίου και Καρύστου "να διατυπώσουν την άποψή τους".

Σήμερα, έστω και όψιμα, αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα του έργου. Ο βουλευτής μετά τη θετική εξέλιξη δήλωσε: «Τόσα χρόνια δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ σε έργο ανάπτυξης της Νότιας Καρυστίας. Επιτέλους, τέλος».

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.