Μετά και τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τον εντοπισμό ποσοτήτων εξασθενούς χρωμίου, κατόπιν αναλύσεων των δειγμάτων εδάφους, στην Κεντρική Εύβοια, η βουλευτής του ΛΑΟΣ, κα. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος, ζητώντας να ενημερωθεί για τα μέτρα, που θα ληφθούν για τον καθαρισμό της συγκεκριμένης περιοχής από την επικίνδυνη ουσία και για το εάν θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Σύμφωνα με ειδικούς ο εντοπισμός σημαντικών ποσοτήτων χρωμίου σε εδάφη αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι στην συγκεκριμένη περιοχή απορρίπτονται συστηματικά, τοξικά απόβλητα εδώ και αρκετά χρόνια.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιούνταν βυτία στα οποία τοποθετούσαν μισά αστικά και μισά βιομηχανικά απόβλητα, ή αναμείγνυαν τις επικίνδυνες ουσίες με οικοδομικά ή απορροφητικά υλικά και στερεά απόβλητα.
Στη Μεσσαπία σε περιοχή όπου δεν δικαιολογείται από τη βιομηχανική δραστηριότητα να βρίσκουμε συγκεντρώσεις χρωμίου σε νερό γεωτρήσεων που υδροδοτεί περιοχές, με τιμές 130 μικρογραμμάρια.
Σημειώνεται πως το όριο του ολικού χρωμίου για το πόσιμο νερό ανέρχεται στα 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει το εξασθενές χρώμιο στις καρκινογόνες ουσίες.
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Κοινοβουλευτική δράση της Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη
Κλείνει το εκκλησιαστικό σχολείο στην Τήνο.
Την άποψη της Υπουργού Παιδείας όσον αφορά στο θέμα της είδησης ότι κλείνει το εκκλησιαστικό σχολείο στην Τήνο, ζητά να μάθει με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, κα. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη.
Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή της: "το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να κλείσει το εκκλησιαστικό σχολείο της Τήνου, ένα σχολείο με τεράστια ιστορία, που έχει συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια προσφοράς και διακονίας όχι μόνο στο νησί της Τήνου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ι. Μητρόπολης Σύρου και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο. Εκεί διαμένουν παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που ήλθαν στο ιερό νησί της Μεγαλόχαρης για να μορφωθούν γραμματικά και ηθικά.
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: