...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

25 τόνους βιομηχανική λάσπη παρέλαβε η ΑΓΕΤ στο Μηλάκι σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου Περιβάλλοντος

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010, 16:04
- - -

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου, το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου, φορτηγό αυτοκίνητο προερχόμενο από το εργοστάσιο της εταιρείας Χαρτοποιία Βιοχαρτική ΑΒΕΤΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής μετέφερε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου 25 τόνους βιομηχανικά απόβλητα (βιομηχανική λάσπη) τα οποία παρέλαβε η εταιρεία. Μέλη του συλλόγου προσέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου και ενημέρωσαν την αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της νομαρχίας. Από τον έλεγχο πού διενέργησε το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου διαπιστώθηκε ότι η ΑΓΕΤ δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες για τη χρήση ή την καύση αυτού του υλικού.

"Για άλλη μια φορά η συγκεκριμένη εταιρεία αποδέχεται βιομηχανικά απόβλητα για πρώτη ύλη η καύσιμο και βέβαια χωρίς τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Είναι πλέον σαφές ότι το τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου μετατρέπεται σε αποτεφρωτήρα - χαβούζα της Ελλάδος, για τη μεγιστοποίηση των κερδών της ΑΓΕΤ και μόνο. Ενάντια στη υγεία των κατοίκων της περιοχής" υπογραμμίζει ο σύλλογος και συμπληρώνει:

"Το τσιμεντάδικο στο Αλιβέρι μετατρέπεται σταδιακά σε κλίβανο αποτέφρωσης και ενσωμάτωσης πάσης φύσεως αποβλήτων. Αυτό όμως δεν μπορεί να περάσει. Η κοινωνία του Αλιβερίου είναι αρνητική σε μια τέτοια προοπτική και θα αντισταθεί σθεναρά".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2010