Αναφορά στο θέμα του οικοπέδου της Δάριγκ έκανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ κ. Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία:
'Πριν δύο χρόνια οι εκπρόσωποι της επιχείρησης ΔΑΡΙΓΚ παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας την πρότασή τους για οικοπεδική «αξιοποίηση» προς όφελος -υποτίθεται- των κατοίκων της Χαλκίδας του γηπέδου που λειτουργεί σήμερα το εργοστάσιό τους. Μάλιστα δε σε όσους αντιδράσαμε τότε μας κατέστησαν σαφές ότι η αποδοχή της αποτελούσε και προϋπόθεση -εκβιαστικό δίλημμα- για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στη Ριτσώνα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».
Η πρότασή τους, που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο απέκτησε πρόσφατα και νομιμοφάνεια αφού με απόφασή τους η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και το ΥΠΕΧΩΔΕ βάφτισαν τη συγκεκριμένη έκταση ως χώρο κατοικίας ενώ με την τελευταία αναθεώρηση του σχεδίου πόλης προβλεπόταν ως χώρος πολιτιστικών λειτουργιών και πρασίνου.
Σήμερα η επιχείρηση ΔΑΡΙΓΚ μετά την «επιτυχία» της αυτή ξέχασε τις δεσμεύσεις της για μετεγκατάσταση και διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αφού άρχισε ήδη να μειώνει τη δραστηριότητά της και να απολύει εργαζόμενους.
Αυτή τη μεταβατική για τα δημοτικά πράγματα της πόλης περίοδο οφείλουν τόσο η απερχόμενη όσο και η ερχόμενη Δημοτική Αρχή να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα πριν οριστικοποιηθούν λύσεις οικοπεδοποίησης και ανοικοδόμησης που θα είναι καταστροφικές για το μέλλον της πόλης.
Η Χαλκίδα έχει ανάγκη ενός χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων και στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν οι προϋποθέσεις αν ο σχεδιασμός γίνει σε σύνδεση με την Αρέθουσα, το πάρκο του Λαού και τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στα πλαίσια αυτά οφείλει η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει στο σύνολό του το συγκεκριμένο γήπεδο, για μέρος του οποίου πρέπει να εγερθούν και ιδιοκτησιακές αμφισβητήσεις'.
Αναφορά για το ίδιο θέμα έκανε και ο βουλευτής Ευβοίας κ. Παπαγεωργόπουλος με κατάθεση ερώτησης σχετικά με τις απολύσεις στην βιομηχανία Δάριγκ και το κλείσιμό της παράλληλα με την αξιοποίηση του βιομηχανικού γηπέδου, με άμεση συνέπεια την απόλυση των 300 εργαζομένων και έμμεση τη στρέβλωση της ορθολογικής ανάπτυξης και την επιβάρυνση της Χαλκίδας.
|