Η Microsoft κήρυξε πρόσφατα την έναρξη του δεύτερου ετήσιου προγράμματος υποτροφιών της, «You Can Make a Difference» («Μπορείς να κάνεις τη διαφορά»), το οποίο παρακινεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο να σχεδιάσουν τεχνολογικά έργα με κοινωφελή και φιλανθρωπικό σκοπό. Το πρόγραμμα, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο μόνο σε μαθητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, επεκτάθηκε φέτος και πλέον περιλαμβάνει μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα υποτροφιών «You Can Make a Difference» θα απονείμει επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 50.000 Δολαρίων (ΗΠΑ) στους δέκα μαθητές — πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια — που θα δημιουργήσουν την καλύτερη πρόταση για ένα έργο λογισμικού σχεδιασμένο ώστε να συνδράμει το έργο ενός φιλανθρωπικού οργανισμό. Οι νικητές θα λάβουν μία προσωπική υποτροφία ύψους 2.500 Δολαρίων, καθώς και μία επιχορήγηση που μπορεί να ανέλθει έως τα 1.500 Δολάρια προκείμενου να υλοποιήσουν το προτεινόμενο έργο, ενώ μία επιχορήγηση ύψους 1.000 δολαρίων θα προσφερθεί στο σχολείο κάθε νικητή. Τέλος, οι δέκα μαθητές του τελικού θα έχουν τη βοήθεια ενός ειδικού της Microsoft προκειμένου να υλοποιήσουν τα έργα τους, ενώ κάθε μαθητής που θα υποβάλει την πρότασή του, θα λάβει ένα δωρεάν αντίγραφο του βραβευμένου εργαλείου ανάπτυξης εφαρμογών της Microsoft, Visual Studio .NET 2003 Academic Edition.
Αιτήσεις συμμετοχής στην ελληνική γλώσσα μπορούν να υποβάλλονται μέσω της ελληνικής ιστοσελίδας του theSpoke.net, της online κοινότητας της Microsoft για μαθητές τεχνολογικής εκπαίδευσης, στη διεύθυνση http://gr.thespoke.net . Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 30ή Απριλίου 2005. Η αξιολόγηση θα λάβει χώρα 1-15 Μαΐου, και τα ονόματα των νικητών θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Οι νικητές θα έχουν στη διάθεση τους τρεις μήνες από την ημερομηνία ανακοίνωσης προκειμένου να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν το έργο τους για το φιλανθρωπικό οργανισμό που έχουν επιλέξει, με την καθοδήγηση εθελοντών μηχανικών ανάπτυξης της Microsoft. Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων, λεπτομέρειες του προγράμματος, κανόνες και προϋποθέσεις διατίθενται στη διεύθυνση http://gr.thespoke.net/ycmd, συμπεριλαμβανομένων ενός δείγματος πρότασης και προτεινόμενων εργαλείων ανάπτυξης. Ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση [email protected].
|