1960 Ρώμη, Ιταλία
Αγωνίστηκαν 400 αθλητές από 23 χώρες. Για πρώτη φορά, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάχθηκαν στην πόλη που διοργάνωσε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα αθλήματα συμμετείχαν μόνον αθλητές με αναπηρικό αμαξίδιο.
1964 Τόκιο, Ιαπωνία
Αγωνίστηκαν 370 αθλητές από 22 χώρες. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα μπήκαν νέα αθλήματα, όπως η διαδρομή των 240 μέτρων, οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων με αναπηρικό αμαξίδιο, η άρση βαρών και η δισκοβολία. Οι αγώνες υποστηρίχθηκαν από τη βασιλική οικογένεια και για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η Παραολυμπιακή Σημαία και ο Ύμνος των Αγώνων. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητισμού για άτομα με αναπηρία (International Sports Organization for the Disabled ISOD).
1968 ΤελΑβίβ, Ισραήλ
Η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Πόλη του Μεξικού δήλωσε αδυναμία να εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τους Παραολυμπιακούς κι έτσι το Τελ Αβίβ διοργάνωσε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Διαγωνίστηκαν 750 αθλητές από 29 χώρες.
1972 Χαϊδελβέργη, Γερμανία
Οι 2οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τη Ρώμη, θεωρήθηκαν πολύ πετυχημένοι και αποτέλεσαν πρότυπο για τις μετέπειτα διοργανώσεις. Στους Αγώνες αυτούς αγωνίστηκαν 1.000 αθλητές από 44 χώρες.
1976 Τορόντο, Καναδά
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τορόντο ονομάστηκαν «Ολυμπιάδα του Τορόντο» (Torontolympiad). Αγωνίστηκαν 1.600 αθλητές από 42 χώρες. Για πρώτη φορά, μαζί με τους αθλητές με αναπηρία αγωνίστηκαν και αθλητές με μειωμένη όραση.
1980 Αρνεμ, Ολλανδία
Μετά την απόφαση πολλών χωρών να μποϋκοτάρουντους Ολυμπιακού ςΑγώνεςτης Μόσχας, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Αρνεμ της Ολλανδίας. Στους Αγώνες αυτούς, όπου συμμετείχαν 2.000 αθλητές από 42 χώρες, έλαβαν μέρος για πρώτη φορά αθλητές με εγκεφαλική παράλυση. Την ίδια χρονιά πέθανε ο Σερ Λούντβιχ Γκούτμαν.
1984 Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. & ΣτόουκΜάντεβιλ, Αγγλία
1.700 αθλητές από 41 χώρες συμμετείχαν στους Αγώνες της Νέας Υόρκης και 2.300 από 45 χώρες στο Στόουκ Μάντεβιλ. Στην Αγγλία έγιναν τα αγωνίσματα για αθλητές με αναπηρικό αμαξίδιο και τα υπόλοιπα έγιναν στην επαρχία Νασάου του Λονγκ Αιλαντ της Νέας Υόρκης.
1988 Σεούλ, Κορέα
Για πρώτη φορά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιούν τις ίδιες εγκαταστάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συμμετείχαν 3.053 αθλητές από 62 χώρες.
1992 Βαρκελώνη, Ισπανία
Στη Βαρκελώνη οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είχαν για πρώτη φορά δικό τους τηλεοπτικό σήμα και η τηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων ήταν πλήρης. Συμμετείχαν 3.020 αθλητές από 82 χώρες και τις προσπάθειές τους παρακολούθησαν 1,3 εκατομμύρια θεατές. Στη Μαδρίτη αγωνίστηκαν αθλητές με νοητική υστέρηση, στο στίβο, στην κολύμβηση, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο και στοπινγκ-πονγκ. Η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή του Παγκοσμίου Οργανισμού Αθλητισμού για Αναπήρους (ICC), που είχε ιδρυθεί το 1982 ως ανώτερο όργανο του Παραολυμπιακού Κινήματος, αντικαταστάθηκε από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).
1996 Ατλάντα, Η.Π.Α.
Στο προγραμμάτων Αγώνων διεξήχθησαν 17 αθλήματα, καθώς και 2 αθλήματα επίδειξης, η ιστιοπλοΐα και το ράγκμπι. Συμμετείχαν 3.310 αθλητές από 103 χώρες. Για πρώτη φορά, 10.000 εθελοντές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για να γίνουν οι Αγώνες και σημειώθηκε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων. Τεράστια ποσά διατέθηκαν από τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι Αγώνες κρίθηκαν ιδιαίτερα επιτυχείς. Κατά τη διάρκεια τους καταρρίφθηκαν 200 παγκόσμια ρεκόρ!
2000 Σίδνεϊ, Αυστραλία
Στο Σίδνεϊ διεξήχθησαν 18 αθλήματα, 14 από τα οποία ανήκαν και στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. 10.000 εθελοντές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για να αγωνιστούν 4.000 αθλητές από 125 χώρες (αριθμός-ρεκόρ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες). Ήταν η μέχρι σήμερα καλύτερη διοργάνωση Παραολυμπιακών Αγώνων.