Ιστορία - περιγραφή της περιοχής
Το χωριό Αργυρό βρίσκεται στη Ν. Εύβοια. Περιβάλλεται από τα βουνά Ξουλεμάνι και Κούκουμα έχοντας μια μόνο έξοδο προς την αποξεραμένη λίμνη του Δύστου που από εκεί περνάει και ο δρόμος που οδηγεί προς στην επαρχιακή οδό Λεπούρων - Καρύστου.
Η έκταση του χωριού περιλαμβάνει 50.000 στρέμματα και εκτείνεται ανατολικά προς τα χωριά Ζάρακες και Αρμυροπόταμο προς τα βόρεια με την περιοχή Δύστου και Κοσκίνων και δυτικά προς το Πράσινο.
Το χωριό κατοικήθηκε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα, το 18ο αιώνα από δυο οικογένειες: του Κάργηδες και τους Κόλλιηδες.
Από το αρχείο των Ευβοϊκών Σπουδών και απ' ότι φαίνεται από το χάρτη δίπλα στο χωριό υπήρχε στους αρχαίους χρόνους πόλη, που ονομαζόταν Αργουρα και από αυτή πήρε και το όνομα Αργυρό. Είναι η γενέτειρα του Στρατηγού Κριεζώτη.
Δυτικά του χωριού βρίσκεται ένα φυσικό λιμάνι που ονομάζεται Πόρτο-Μπούφαλο, εκεί όπου βρέθηκαν από χωρικούς πλάκες και αρχαίοι τάφοι. Μπροστά από το λιμάνι βρίσκεται ένα νησάκι που περιβάλλεται από ισχυρά τείχη ενετικής περιόδου, ενώ ο λιμενοβραχίονας που εκ πρώτης όψεως φαίνεται φυσικός, είναι τεχνητός.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λαογραφικά στοιχεία της περιοχής. Διατηρούνται οι παλιές διαδικασίες για το γάμο όπως το στήσιμο του γιούκου, το πιάσιμο για το προζύμι του κουλουριού, το σπάσιμο του ροδιού, το μέλι με τ' αμύγδαλα για τους νεόνυμφους, τα συμπεθεριά, τα τραπέζια και τα όργανα για το χορό. Το χωριό είναι κυρίως κτηνοτροφικό και σ' αυτό εορτάζεται ο Αγιος-Μόδεστος, ως προστάτης των ζώων.
Ιστορία του 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αργυρού
Το σχολείο λειτούργησε το 1880 και αρχικά στεγαζόταν σε ιδιωτικά κτίρια μέχρι το 1928. Τη χρονιά αυτή με ενέργειες του δασκάλου Ανδρέα Δαλιάνη έγινε έρανος και συγκεντρώθηκε το ποσό των 4.500 δρχ. Η κοινότητα πρόσφερε το οικόπεδο καθώς και το ποσό των 18.000 δρχ. και 4.000 δρχ. σε προσωπική εργασία. Επίσης αναφέρεται ως ευεργέτρια του σχολείου η Αμερικανίδα Φλωρεντία Μπόρκεϋ.
Οι εργασίες για την αποπεράτωση του σχολείου συνεχίστηκαν και κατά τα έτη 1930-1933 με χρηματοδότηση 40.000 δρχ. από το κράτος. Πρωτολειτούργησε με 140 μαθητές. Διαθέτει 2 αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο, μεγάλη αυλή με μπασκέτες και σήμερα η δεύτερη αίθουσα χρησιμοποιείται από το νηπιαγωγείο Αργυρού.
Στο σχολείο υπηρέτησαν οι εξής δάσκαλοι: Ιωάννης Τόλιας (Παπαρούλιας) ιερέας, Δεληπέτρος Ιερέας, Βασίλειος Μπαϊρακτάρης, Σπυρίδων Κυριαζόπουλος, Βασίλειος Καραγιάννης, Δημήτριος Παπαβασιλείου, Αγγελος Σαμούρης, Ανδρέας Δαλιάνης, Κων/νος Καραμπατσώλης, Νικόλαος Κουντούρης, Δημήτριος Λόγος, Ματίνα Ιωάννου, Καίτη Δουράκου, Ελένη Γούναρη, Προκόπιος Αγγελέτος, Όλγα Παλαί, Μιχαήλ Τσόκας, Ειρήνη Λιουδάκη, Παρασκευάς Παπαδόπουλος, Κων/νος Λόγος, Μαρία Λιάπη, Καίτη Μαρκοπούλου, Δημήτριος Κόντης, Δημήτριος Δημητρίου, Αρετή Χρυσάγη, Γεώργιος Παπανικολάου, Ευθυμία Καλογεροπούλου, Δημήτριος Κουντούρης, Αννα Οικονομοπούλου, Ιωάννης Παναγιώτου, Σοφία Τσόκα, Κλεοπάτρα Αγαπητού, Αριστείδης Γεωργίου, Σιδερή-Μπούρδου/Γεωργίου, Νικόλαος Δαγκλής, Βάγια Δαγκλή, Αικατερίνη Καραγιαννοπούλου, Μισιρλιάδης Δημήτριος, Μακρύγιαννη Παρασκευή, Λούκας Κων/νος, Παπαευθυμίου Περιστέρα, Αράπη Κων/να, Βρατσίστα Μαρία.
1/θέσιο Νηπιαγωγείο Αργυρού
Το 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Αργυρού ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1978. Στεγάσθηκε πρώτη φορά στο παλιό μαγειρείο του Δημ. Σχολείου. Η πρώτη νηπιαγωγός που υπηρέτησε σ' αυτό ήταν η Χρυσούλα Μπούα. Στη συνέχεια υπηρέτησε η Πηνελόπη Γιαννοπούλου. Έμεινε για κάποια χρόνια κλειστό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αίθουσα του Δημ. Σχολείου, Εκεί λειτουργεί ακόμα και σήμερα. Η αίθουσα καλύπτει εμβαδόν 55 τ.μ. και εξυπηρετεί αρκετά τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, αν εξαιρέσουμε τις ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υγιεινής και το ακατάλληλο δάπεδο. Ο μεγάλος προαύλιος χώρος του Δημ. Σχολείου θεωρείται ακατάλληλος για τα νήπια, αφού δε διαθέτει περίφραξη. Τα εποπτικά μέσα και τα παιδαγωγικά παιχνίδια θεωρούνται επαρκή, ενώ γίνονται συνεχείς προσπάθειες να εμπλουτίζονται.
Στο Νηπιαγωγείο Αργυρούν φοιτούν σήμερα 4 νήπια και 3 προνήπια.
Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησαν σ' αυτό οι νηπιαγωγοί: Παγώνα Πιτσίλκα και Βάρβαρη Μαρίνα. Σήμερα υπηρετεί η Ελένη Πέτσα.