Σε μια πανέμορφη ραχούλα έξω από τη Λάμαρη και στο γραφικό εξωκλήσι του Μεγαλομάρτυρος Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου γιορτάστηκε η μνήμη του στις 2 Μαϊου ημέρα Δευτέρα μετά το Πάσχα, μαζεύτηκαν, ανταμώθηκαν πολλοί πιστοί και με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη λειτουργήθηκαν από τον παπα-Γιάννη Κοκονό της Λάμαρης, ακούγοντας και τ' αηδόνια να συμμετέχουν.
Ενώ τελείωσε η θεία λειτουργία, ευλόγησε ο παπα-Γιάννης τα φαγητά που είχαν ετοιμάσει οι Επίτροποι και έγινε η διανομή σ' όλους τους προσκυνητές (τοπικά και παλαιά έθιμα που διατηρούνται) και όλοι πρόσφεραν τον οβολό τους για να γίνει το φαγητό του χρόνου.
Πολλοί πιστοί έκαναν κάποια προσφορά διάφορα είδη, τα οποία εκτέθηκαν σε πλειστηριασμό και τα έσοδα δόθηκαν στην εκκλησία.
Παντού τρέχει ο κάθε χριστιανός να περάσει από μικρά ή μικρούτσικα ξωκλήσια και να ανάψει το κεράκι ή το καντηλάκι, στα κατάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα που είναι σαν περιστέρια σε πλαγιές και ραχούλες.
Στην περιοχή της Λάμαρης υπάρχουν παρά πολλά, γι' αυτό οι πρόγονοί μας έλεγαν, ο ένας καβαλάρης (ο Αϊ Γιώργης ανοίγει τα πανηγύρια και ο άλλος ο καβαλάρης (ο Αγ. Δημήτριος τα κλείνει).
Της Αναλήψεως του Χριστού
Και άλλο εξωκλήσι λειτουργήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου της Αναλήψεως του Χριστού, που παλαιά ήταν Μετόχι της Παναγίας Χιλιαδούς με πολλούς Μοναχούς, διότι εδώ υπήρχαν οι αποθήκες της Χιλιαδούς για να φυλάγονται τα τρόφιμα από τους πειρατές που κάθε τόσο λεηλατούσαν τις αποθήκες της Χιλιαδούς, διότι ήταν κοντά στη θάλασσα το Μοναστήρι. Εδώ όλη η περιοχή ήταν γεμάτη με πολλά κτήματα, αμπέλια, περιβόλια κ.λ.π. που τα καλλιεργούσαν οι Μοναχοί με εργάτες από τη Λάμαρη.
Εφέτος στη γιορτή μαζεύτηκαν αρκετοί προσκυνητές και λειτουργήθηκαν από τον παπα-Γιάννη της Λάμαρης που έγινε με θρησκευτική κατάνυξη και ησυχία όλη η θεία λειτουργία.
Στο τέλος ευλόγησε ο παπα-Γιάννης το πατροπαράδοτο έθιμο, το φαγητό (κρέας με τα μακαρόνια, μία γίδα γκιόσα) και έγινε η διανομή από τους επιτρόπους σε όλους τους προσκυνητές, που αυτοί με τη σειρά τους πρόσφεραν τον οβολό τους για το φαγητό του χρόνου.
Των Δώδεκα Αποστόλων
Να ακόμα ένα εξωκλήσι και μάλιστα στη δικαιοδοσία της Χιλιαδούς και αυτό, γιορτάστηκε και λειτουργήθηκε στις 29 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη με πολλούς και ευλαβείς προσκυνητές με μεγάλη κατάνυξη, η γιορτή των Αγίων Αποστόλων.
Πιστοί στη θεία εντολή οι Απόστολοι. Πιστοί και οι πατέρες και διδάσκαλοι των πρώτων αιώνων, οι οποίοι παράλαβαν τη δάδα της πίστεως συνέχισαν την ένδοξον πορεία των και μετέφεραν το χριστιανικό φως εις τους ειδωλολατρικούς λαούς και τους φώτισαν.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας έγινε η διανομή του φαγητού που είχαν ετοιμάσει οι επίτροποι, (καλαμάρια με μακαρόνια γιατί ήταν Τετάρτη) σε όλους τους πιστούς και αυτοί με τη σειρά τους πρόσφεραν τον οβολό τους για το φαγητό που θα γίνει του χρόνου.
Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων
Και άλλο εξωκλήσι ξετρύπωσε, και μάλιστα νεόκτιστο, το έτος 1987, στη θέση της εισόδου της παραλίας της Χιλιαδούς από τους κατοίκους και παραθεριστές της Χιλιαδούς, που γιορτάζεται στην 1 Ιουλίου με τη συμμετοχή κατοίκων των γύρω χωριών και των παραθεριστών της παραλίας Χιλιαδούς που είναι, όχι απλώς πολλοί αλλά παρά πολλοί. Εγινε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον παπα-Γιάννη και τη συμμετοχή του παπα-Λάμπρου του χωριού Μετοχίου που την παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί με μεγάλη κατάνυξη και σεβασμό. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ευλόγησε ο παπα-Γιάννης το φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι επίτροποι και δόθηκε στους πιστούς και αυτοί με τη σειρά τους έδωσαν τον οβολό τους για να γίνει το φαγητό του χρόνου.
Του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου
Και άλλο εξωκλήσι παρουσιάστηκε που είναι νεόκτιστο κι αυτό, σε μια αγνατερή πανέμορφη ραχούλα με θέα το Αιγαίον Πέλαγος, που όταν ο ορίζοντας είναι καθαρός, στο βάθος φαίνεται η κορυφή του Αθωνος του Αγίου Ορους που πέρασε τη ζωή του ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης εκεί.
Αυτό το οικοδόμησε ο πατήρ Γεώργιος Καλατζής από την Αθήνα πάνω από την οικεία του το έτος 1991 και βρίσκεται δίπλα στο παλαιό Μοναστήρι και Μετόχι της Παναγίας Χιλιαδούς, το οποίο γιορτάζεται η μνήμη του στις 14 Ιουλίου. Η θεία λειτουργία έγινε μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με πολλούς προσκυνητές που ήρθαν από τα γύρω χωριά και ας ήταν η μέρα με βροχή.
Εκεί σε αυτό το καραούλι ο παπα-Γιώργης μετά τη θεία λειτουργία πρόσφερε το έθιμο των άλλων πανηγυριών της περιοχής, μια βραστή γκιόσα (γίδα) με το κριθαράκι σε όλους τους προσκυνητές που έφαγαν με πολλή όρεξη και τον ευχαρίστησαν και του ευχήθηκαν και του χρόνου να είναι καλά να λειτουργήσει τον Αγιο Νικόδημο.