Ο Αντώνης Πίτσης, γιος του Ανθιμου Πίτση, καθηγητή φιλολόγου από την Σύμη και της Λούλας Καρλατήρα, κόρης του αείμνηστου καθηγητή Βασίλη Καρλατήρα από τη Στενή, σε ηλικία μόλις 36 περίπου ετών, είναι ήδη ένας επιτυχημένος επιστήμονας. Έχει πετύχει πολλά και συνεχώς πρωτοπορεί στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι παγκοσμίως γνωστός στους ιατρικούς κύκλους ανά την υφήλιο.
- Στη συνέχεια ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ που θα σας κατατοπίσει αναλυτικότερα για τη μεγάλη πρόσφατη επιτυχία του Αντώνη Πίτση.
Πρωτοποριακή μέθοδος επέμβασης ανοιχτής καρδιάς έγινε στη Θεσσαλονίκη και μεταδόθηκε ζωντανά με δορυφόρο στη Φλόριντα των ΗΠΑ σε συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες διεθνούς ιατρικού καρδιοχειρουργικού συνεδρίου.
Η εγχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική από την ομάδα του καρδιοχειρουργού Αντώνη Πίτση, αφορούσε την αντιμετώπιση τελικού σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας και παρακολουθήθηκε λεπτό προς λεπτό από τους συμμετέχοντες στο διεθνές συνέδριο.
Η ομάδα του καρδιοχειρουργού κ. Πίτση, χειρουργεί ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας και κρίνονται ανεγχείρητοι με την συμβατική καρδιοχειρουργική.
Στην επέμβασή τους χρησιμοποιούν ένα ειδικό τύπο αντλίας υποβοήθησης της αριστερής κοιλίας (Tandem Heart-CE mark). Από τον περασμένο Αύγουστο η ομάδα του κ. Πίτση έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επεμβάσεις με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή, που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες από την ομάδα του κ. Πίτση, γνωρίζει ήδη την παγκόσμια επιστημονική αποδοχή.
Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια εκφυλιστική ασθένεια και αποτελεί μάστιγα της εποχής μας. Εξελίσσεται με δραματικά συμπτώματα που αντιμετωπίζονται φαρμακευτικά, όμως τα αποτελέσματα φτωχά και οι ασθενείς καταλήγουν.
Μοναδική ελπίδα των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια είναι η μεταμόσχευση καρδιάς, που όμως δεν είναι εφικτή, αφού συνήθως δεν υπάρχουν μοσχεύματα και περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στις λίστες αναμονής. Έτσι η μέθοδος της καρδιοχειρουργικής ομάδας του Αντώνη Πίτση αποτελεί μήνυμα ελπίδας για εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο.
Να σημειωθεί ότι την εγχείρηση παρακολούθησαν κορυφαίοι καρδιοχειρουργικοί από όλο τον κόσμο, ενώ η μετάδοση της επέμβασης έγινε με τη συνεργασία Ελλήνων, Βέλγων και Αμερικανών τεχνικών, ενώ τα έξοδα της μετάδοσης καλύφθηκαν από τους διοργανωτές του διεθνούς συνεδρίου.