Καλό θα είναι, τις όμορφες τοποθεσίες που υπάρχουν στη Στενή(βρύσες, πάρκα, Μ.λ.π.), να μην τις διαφημίζουμε και να κρατάμε όσο γίνεται μυστική την ύπαρξή τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος να "εκποιηθούν" απ'τους ανθρώπους εκείνους, που έχουν την εντολή των κατοίκων, όχι μόνο να προστατεύουν, αλλά και να δημιουργούν νέους χώρους "ανάσας" στο χωριό μας. Και μη βιαστεί κανείς να πει" στη Στενή ζούμε, τι στο καλό, δεν έχουμε χώρους ανάσας;" γιατί είναι το μόνο εύκολο να αποδειχθεί, πως έτσι που πάμε σε λίγο καιρό δεν 9α μπορούμε να αναπνεύσουμε.
Αφορμή γι' αυτό το σχόλιο, είναι η εκμίσθωση των χωρών "Βρύση Νταβέλη" και "Πάρκο-πλατεία" στην Κάτω Στενή.
Η Βρύση Νταβέλη προϋπήρχε, ενώ πρόσφατα έγινε ανάπλαση του χώρου από τον αείμνηστο συμπατριώτη μας Νίκο Παπαίωάννου. που στοίχισε 20 εκατομμύρια δραχμές. Το πάρκο-Πλατεία στην Κάτω Στενή είχε στοιχίσει στην πρώην κοινότητα Στενής περίπου 50 εκατομμύρια δραχμές.
Οι δύο αυτοί χώροι λοιπόν εκμισθώθηκαν από το Δήμο για την δημιουργία "Καντινών", με τιμή εκκίνησης 100.000 δραχμές!! το χρόνο ο καθένας. Η Βρύση Νταβέλη τελικά εκμισθώθηκε με 1 εκατομμύριο, εξαιτίας και άλλων ενδιαφερομένων, ενώ στην Κάτω Στενή η πλατεία νοικιάστηκε 100.000 δραχμές.
-Όμως, υπάρχουν κάποιοι όροι που να υποδεικνύουν το μέρος τα υλικά ή τον τρόπο κατασκευής των εγκαταστάσεων;
-Υπάρχει η υποχρέωση τουλάχιστον σ' αυτούς που θα εκμεταλλευτούν τους χώρους να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου και να υπακούουν στις υποδείξεις τους ώστε ότι γίνει να δένει με το περιβάλλον και να προσθέτει και όχι να αφαιρεί ή να καταστρέφει την υπάρχουσα αισθητική;
-Απ', ότι τουλάχιστον μέχρι τώρα έχω δει, τίποτα απ' αυτά δεν συμβαίνει. Αντίθετα οι ενοικιαστές κάνουν όπως τους βολεύει, χωρίς καμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα να χάσουν την ομορφιά τους αυτά τα μέρη.
-Όμως δεν θα επεκταθώ περισσότερο (προς το παρόν) γιατί έχω την ελπίδα πως κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα σκύψουν στο πρόβλημα.
Γιάννης Καμαριώτης, π. Αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στενής