Επικοινωνία με την εφημερίδα: Δ. Κουρνόπουλος Τηλ.: 6977-003965
Πως και πότε θα δοθούν οι ενισχύσεις στους αιγοπροβατοτρόφους
Μέχρι την 25η Φεβρουαρίου θα γίνεται η σύνταξη - παραλαβή των αιτήσεων των κτηνοτρόφων για πριμοδότηση των αιγοπροβάτων την τρέχουσα περίοδο (2001). Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται από τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ) ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ή οι υπεύθυνοι δηλώσουν αδυναμία, την παραλαβή θα αναλαμβάνουν οι κατά τόπους Δήμοι ή Κοινότητες.
Οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρώνονται σε τρία αντίτυπα, εκ των οποίων τα δύο υποβάλλονται στο Συνεταιρισμό ή στον ΟΤΑ ή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το τρίτο κρατείται από τον παραγωγό. Μετά την 15η Φεβρουαρίου, καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.
Σχετικά με τους μετακινούμενους: Αυτοί υποβάλλουν την αίτησή τους απευθείας στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχή στην οποία βρίσκονται κατά την περίοδο της υποβολής, επισυνάπτοντας βεβαίωση του Δήμου ή Κοινότητας για τις 2 προηγούμενες εμπορικές περιόδους (1999 - 2000) της περιοχής στην οποία μετακινήθηκαν (ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές), ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2001 ή αμέσως μετά την επιστροφή τους από τους βοσκοτόπους των ορεινών ή μειονεκτικών ΟΤΑ, βεβαίωση μετακίνησης για η χρονιά αυτή (2001).
Μαζί με την αίτηση, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να υποβάλλουν και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας (και τις δύο όψεις) και φωτοαντίγραφο του βιβλίου μητρώου των ζώων τους. Επίσης, από τη φετινή χρονιά, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να αναγράψουν το Α.Φ.Μ. τους, και να υποβάλλουν το έντυπο «Δήλωση τοπογραφικών στοιχείων περιοχής διαμονής κοπαδιού» συμπληρωματικά, και όταν τα συνεργεία της Τοπογραφικής Υπηρεσίας επισκεφθούν τα Δημοτικά ή Κοινοτικά Διαμερίσματα του τόπου μόνιμης διαμονής των κοπαδιών τους.
Οι κτηνοτρόφοι που ενοικιάζουν δικαιώματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των δικαιωμάτων τους, για δύο συνεχόμενα χρόνια μέσα στην πενταετία που αρχίζει από τη στιγμή της ενοικίασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι που δεν χρησιμοποιούν τουλάχιστον το 90% των δικαιωμάτων τους ή βρίσκονται μετά από έλεγχο με ζώα λιγότερα από το 90% των δικαιωμάτων τους (υποβολή ψευδούς αιτήσεως) ή δεν υποβάλλουν καθόλου αίτηση, χάνουν τα δικαιώματα που δεν χρησιμοποιούν. Για αυτό το λόγο, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης συστήνει στους κτηνοτρόφους που υπάγονται στις περιπτώσεις αυτές, να προβαίνουν στην παραχώρηση των δικαιωμάτων που τους περισσεύουν, ή στην ενοικίαση τους, αν σκοπεύουν να αυξήσουν τα ζώα τους σε ένα ή δύο χρόνια.
Επόμενο άρθρο | Προηγούμενο άρθρο |