Στις 27-3-2002, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο Παλίρροια, η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με θέματα ημερησίας διατάξεως:
1. Παραχώρηση Δημόσιας Δασικής Έκτασης για εγκατάσταση Εκκλησίας.
2. Τροποποίηση προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2002.
3. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης εκτέλεσης έργου: "Εργα υποδομής Δήμου Ερέτριας".
4. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την οργάνωση της εκδήλωσης: "Συμπλήρωση 80 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή".
5. Α' Φάση Χωροταξικού Σχεδιασμού Ν. Εύβοιας.
Εκτός από τα παραπάνω συζητήθηκαν ακόμη δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης:
1. Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου προς τον Πρωθυπουργό σχετικό με τις αποζημιώσεις των πρόσφατων θεομηνιών που υπέστη ο Νομός Ευβοίας.
2. Σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- -Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Δήμου Κύμης για την εκτέλεση του έργου: "Αποκατάσταση ζημιών παραλιακής οδού Πλατάνας (τμήμα επαρχιακής οδού εντός οικισμού)".
Μετά διαλογικής συζητήσεως των μελών του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να δώσει την έγκρισή του για τα πρώτα τέσσερα θέματα ημερησίας διατάξεως, ενώ για το πέμπτο, έγινε παρουσίαση του θέματος και αποφασίστηκε εντός εικοσαημέρου να κατατεθούν τυχόν απόψεις στην Δ/νση Χ.Ο.Π.
Για τα δύο θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως, το Νομαρχιακό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα την έγκρισή του.
Στο Συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των καταστροφών από τις θεομηνίες καθώς και της καθυστέρησης χρηματοδότησης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Ο Νομάρχης είχε ήδη στείλει μία επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κ. Σκανδαλίδη, τονίζοντας ότι ο Νομός Ευβοίας έχει εγκαταληφθεί από το Υπουργείο. Η εν λόγω επιστολή διαβάστηκε και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στη συνέχεια ο Νομάρχης κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες και στους βουλευτές της Εύβοιας και της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας διότι, δεν πιέζουν να οριστεί νέος Περιφερειάρχης με αποτέλεσμα τα προβλήματα να παραμένουν.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το Νομάρχη για "διασπαστικές κινήσεις" και για προσπάθειά του να κάνει πολιτική μέσα από τα προβλήματα του Νομού.
Το θέμα της εγκατάλειψης του Νομού από την Κυβέρνηση συζητήθηκε για άλλες δύο ώρες. Τέλος το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στείλει νέα επιστολή διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση του Νομού για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες.
Η εντύπωση που έμεινε είναι πως οι δυνάμεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν είναι συσπειρωμένες με αποτέλεσμα να αδυνατούν να επιλύσουν σοβαρά προβλήματα και να μην λαμβάνονται σοβαρά υποψιν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν ευθύνεται η έλλειψη Περιφερειάρχη για το γεγονός ότι δεν πήρε ο Νομός τα χρήματα για το έργο αποκατάστασης του δρόμου Λουτρών Αιδηψού-Ηλια-Ροβιές και που χρειάστηκε η παρέμβαση της υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Αιδηψού, Λίνας Αλεξίου, αλλά η έλλειψη κοινού μετώπου αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Παρατήρηση: Μετά τις 2 ώρες περίπου, το πλήθος των Νομαρχιακών Συμβούλων άρχισε να μειώνεται αισθητά αφού αποχωρούσαν σταδιακά και με τρόπο ο ένας μετά τον άλλο.