Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απάντηση από το γραφείο του Δημάρχου Αυλίδας κ. Χρήστου Παύλου προς τον επικεφαλής του συνδυασμού "Ανανέωση - Δημιουργία - Προοπτική" κο Νικόλαο Λεοντάρη με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του

Αυλίδα - Μηνιαία εφημερίδα της Αυλίδας. Επικοινωνία με την εφημερίδα: Δ. Κουρνόπουλος Τηλ.: 6977003965
Έκδοση: Μάρτιος 2002
Περισσότερα άρθρα από την έκδοση

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Λεοντάρη, από το γραφείο του Δημάρχου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Επειδή η αλήθεια είναι το σημαντικότερο πράγμα για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, έχουμε να πούμε τα εξής σχετικά με τις δηλώσεις περί έργων, σε συνέντευξη του κ. Λεοντάρη:

1. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει τρία χρόνια παρουσίας και η θητεία του κ. Λεοντάρη ήταν τέσσερα χρόνια. Επί των ημερών της κοινοτικής αρχής δεν έγινε κανένα έργο εκτός της ασφαλτοστρώσεως προεκλογικά ενός πεζοδρομίου και ενός ανοικτού αποχετευτικού πολύ επικίνδυνου.

2. Λίγο πριν γίνουν οι εκλογές για τον Νέο Καποδιστριακό Δήμο Αυλίδος, η προηγούμενη κοινοτική αρχή του Βαθέος που θα ήταν και η Έδρα, προέβει σε μια και μοναδική κίνηση: Εκμίσθωσε, το σημερινό αγροτικό ιατρείο για μικρό χρονικό διάστημα και αγόρασε ένα γραφείο (έπιπλο) (όλα με χρήματα της κοινότητας).

Δεν σκέφθηκε ούτε που θα κάθονταν οι υπάλληλοι, ούτε τα πολιτικά πρόσωπα.

Μετά τις εκλογές έγιναν από τη Νέα Δημοτική αρχή τα εξής:

1. Ο χώρος για Γραφεία του Δήμου μετετράπει σε ιατρείο και συνεχίσθηκε η μίσθωση. Έτσι ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των ηλικιωμένων του Βαθέος για ισόγειο ιατρείο.

2. Εκμισθώθηκε, με χρήματα του Δημοσίου και όχι του Δήμου, ο α΄ όροφος του Συνεταιρισμού. Μέχρι τότε η κοινότητα στεγαζόταν εκεί, σε ένα γραφείο χωρίς φως και τουαλέτα. Τέσσερα χρόνια η κοινοτική αρχή στεγαζόταν σε αυτό το χώρο.

3. Εκμισθώθηκε ο αποθηκευτικός χώρος και έγινε η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Αγοράσθηκαν Η/Υ και μηχανοργανώθηκε το Δημοτολόγιο και οι οικονομικές υπηρεσίες. (Η αγορά Η/Υ χρηματοδοτήθηκε από το Δημόσιο).

5. Αγοράσθηκαν δύο ανοικτά αυτοκίνητα και το κράτος μας χορήγησε μία τσάπα και ένα απορριμματοφόρο. Επίσης και ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες μετακίνησης του Δημάρχου.

Δημαρχείο
Με τρία συμβόλαια στις 24-11-98 αγοράσθηκαν τρία αγροτεμάχια, χωρίς να αναγράφεται ο σκοπός της αγοράς από την κοινοτική αρχή του κ. Λεοντάρη και ενώ ήδη είχε χάσει τις εκλογές, με χρήματα της κοινότητας. Αγροτεμάχια υπήρχαν και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, επελέγη όμως ο χώρος αυτός από την Νέα Δημοτική Αρχή, για Διοικητήριο γιατί από τον νόμο προβλέπεται το Διοικητήριο να είναι στην έδρα του Δήμου.

Για να γίνει το έργο χρειάζονταν χρήματα και οικοδομική άδεια.

Ξεκινώντας την προσπάθεια έπρεπε να επιλέξουμε τη λογική των καλών μηχανικών του κ. Λεοντάρη που τον οδήγησαν να αγοράσει τρία χωράφια χωρίς να εκδίδεται άδεια, δηλαδή να τις εντάξουμε στο σχέδιο. Αν γινόταν αυτό δεν θα γινόταν Δημαρχείο όπως δεν είχε γίνει τα τέσσερα χρόνια που ο κ. Λεοντάρης ήταν κοινοτάρχης, ενώ και τα τρία άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα είχαν.

Η νέα Δημοτική αρχή σχεδίασε, μελέτησε, ενέταξε και εκτέλεσε, με χρήματα του κράτους, το νέο Δημαρχείο, 300 μ. υπόγειο, 300 μ. ισόγειο, 300 μ. α΄ όροφος και είναι μια παρακαταθήκη στις νέες γενιές. Αλλωστε οι συμπολίτες μας στο Βαθύ άκουγαν από παλαιά για δημοτικό κατάστημα, και από τον κ. Λεοντάρη και κατάστημα δεν έβλεπαν.

Γήπεδο Μπάσκετ
Το συμβούλιο περιοχής στο οποίο ο κ. Λεοντάρης δεν ήταν ούτε μέλος, έκανε προσπάθειες για να εντάξει το έργο αυτό σε κάποιο πρόγραμμα. Δεν το είχε ολοκληρώσει. Η νέα Δημοτική αρχή ολοκλήρωσε τη μελέτη και ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα Ελλάδα 2004 και βρίσκεται στο στάδιο Δημοπράτησης.

Ανάπλαση ακτών
Η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (που ο σημερινός Δήμαρχος ήταν Αντινομάρχης) και το συμβούλιο περιοχής που πρόεδρος ήταν ο κ. Γιαννούκος και αντιπρόεδρος ήταν ο κ. Χαρίσης Θωμάς έκαναν προσπάθειες για το έργο αυτό και ενέταξαν το έργο στο ΕΑΠΤΑ. Η σημερινή Δημοτική αρχή το ενέταξε στο ΕΠΤΑ. Όπως είναι το έργο στην Παραλία Αυλίδος.

Για τα φανάρια
Ήταν αίτημα από παλαιά. Για λόγους που γνωρίζει η κοινοτική αρχή ουδέποτε το προχώρησε το έργο. Οι κάτοικοι του Βαθέος πιθανόν να γνωρίζουν.

Η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε και ζήτησε με ψήφισμά της να μπουν φανάρια και επειδή γνωρίζει να μάχεται, να διεκδικεί και να υλοποιεί, πέτυχε να μπουν τα φανάρια. Η μελέτη ξεκίνησε και έγινε επί των ημερών μας και μπήκαν επί των ημερών μας.

Ενώ ο πρώην κοινοτάρχης στη συνέντευξή του φαίνεται να γνωρίζει οτι η ευθύνη στον δρόμο αυτό είναι της Γ΄ ΔΕΚΕ, κάνει οτι δεν γνωρίζει.

Ποιανού είναι η ευθύνη για την λειτουργία των φαναριών; Η ευθύνη - ρύθμιση ανήκει στην τροχαία και όχι στον Δήμο. Αλλωστε αν εξυπηρετούνται ή όχι οι κάτοικοι από τα φανάρια το γνωρίζουν οι ίδιοι.

Αλιευτικό καταφύγιο στο Βαθύ
Πράγματι είναι έργο του Λιμενικού ταμείου το οποίο επί της πρώην κοινοτικής αρχής έγινε μισερό όπως παραδέχεται ο πρώην κοινοτάρχης και σήμερα η Νέα Δημοτική αρχή με το Λιμενικό ταμείο προχώρησαν σε νέα μελέτη και ολοκλήρωση του έργου, αφενός με χρηματοδότηση του Λιμενικού ταμείου, αφ' ετέρου με ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Εδώ ταιριάζει η λαϊκή γνώμη: καλύτερα να φτιάξεις σπίτι από την αρχή παρά να επισκευάσεις το παλαιό.

Αλιευτικό καταφύγιο Παραλίας
Η δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου ήταν αίτημα των αλιέων. Αν αυτοί δεν είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας τότε ποιοι είναι;

Επειδή όμως το έργο αυτό πρέπει να ενταχθεί, ξεκινήσαμε τη μελέτη για να προλάβουμε την αίτηση που είχαν ξεκινήσει προσπάθειες από προηγούμενα. (Αν το έργο αυτό που τόσο το πολέμησε και ο συνδιασμός του κ. Λεοντάρη δεν ενταχθεί) θα στερηθεί η περιοχή μας ενός έργου που δεν γίνεται κάθε μέρα, και η Παραλία Αυλίδας θα μείνει με το σημερινό αλιευτικό καταφύγιο.

Όσο για την δαπανηρή μελέτη, που λέει ο κ. Λεοντάρης, στην πραγματικότητα είναι τρεις και κόστισαν το ελάχιστο ποσό που προβλέπει ο νόμος.

Για την μικροπολιτική
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κ. Λεοντάρη οτι τα αρχαία της Αυλίδας (ο χώρος που οι αρχαίοι Έλληνες ξεκίνησαν για την Τροία) είναι δικό του έργο και δεν είχαμε καμία συμμετοχή.

Ακόμη να του θυμίσουμε οτι το Βαθύ, η Παραλία, ο Φάρος και το Καλοχώρι - Παντείχι κατοικείται από πολλούς έξυπνους ανθρώπους. Από ανθρώπους που βλέπουν, αντιλαμβάνονται,συγκρίνουν και δεν κοροϊδεύονται, ούτε περιμένουν να ενημερωθούν από συμβούλους που παρακολουθούν επιλεκτικά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όποτε θέλουν και απουσιάζουν τις περισσότερες φορές.

Κλείνοντας έχουμε να επισημάνουμε ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.