Ενα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Βαθέος αλλά και ολόκληρης της Αυλίδας, βρήκε επιτέλους την λύση του. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες που λειτουργούν τα φανάρια και οι κάτοικοι έχουν ανακουφιστεί.
Θεωρείται πράγματι μία επιτυχία ου Δήμου και του Δήμαρχου Χρήστου Παύλου που κατά την διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο αυτό έργο. Ένα έργο «αναπνοής» θα μπορούσαμε να πούμε, γιατί τώρα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και με ασφάλεια οι κάτοικοι του ίδιου χωριού, που πριν τους χώριζε ο δρόμος Σχηματαρίου - Χαλκίδας.
Ενώ λοιπόν όπως αναφέραμε παραπάνω ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου πραγματοποιήθηκε, βλέπουμε σήμερα να υπάρχουν φανάρια που υπολειτουργούν όταν τα χρειαζόμαστε. Πότε τα χρειαζόμαστε; Όλες τις ημέρες φυσικά, αλλά περισσότερο όταν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία. Την Παρασκευή το απόγευμα και την Κυριακή το απόγευμα. Αυτές τις ημέρες πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργούν.
Είναι πρωτοφανές ειδικά αυτές τις ημέρες που υπάρχει τόσο μεγάλη κυκλοφορία, να είναι ανενεργά τα φανάρια και να μην υπάρχει ένας τροχονόμος για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Μόνο στο Βαθύ συμβαίνει αυτό. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα αν λειτουργούν τα φανάρια μέρες με μεγάλη κυκλοφορία μια και η ουρά των αυτοκινήτων θα φτάσει μέχρι το Παντείχι και ακόμη παραπέρα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν υπάρξει τροχονόμος. Ο κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας ή και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο. Γιατί αν η πολιτεία ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια για τα φανάρια μόνο και μόνο για να τα βλέπουμε και για να τα έχει κλειστά όταν είναι απαραίτητα καλύτερα να μην τα έφτιαχνε.
Η διαμαρτυρία επίσης κάποιων ότι πλήττεται ο τουρισμός της Εύβοιας πάλι δεν ευσταθεί, γιατί η ασφάλεια και η ζωή ακόμη και του τελευταίου πολίτη είναι σημαντικότερη από οποιεσδήποτε οικονομικές επιπτώσεις, που πιστεύουμε ότι με κάποια σοβαρά μέτρα δεν θα επέλθει. Απλώς φαίνεται ότι αυτοί που πιέζουν, βρίσκονται πιο κοντά στα κέντρα των αποφάσεων σε αντίθεση με την Αυλίδα.
Το τείχος του Βερολίνου έπεσε και μόνο η πράσινη γραμμή υπάρχει στην Κύπρο που χωρίζει έναν λαό και δεν μπορεί να πάει κάποιος στο σπίτι του ή στου συγγενή του. Ένας παρόμοιος τοίχος, ένας τοίχος όχι από μπετόν αλλά από αυτοκίνητα υπήρχε και χώριζε το Βαθύ στα δύο. Το τοίχος αυτό γκρεμίστηκε με την λειτουργία των φαναριών. Δεν επιτρέπεται με οποιεσδήποτε λογικές ή επιχειρήματα να ξαναχτιστεί. Ας μην το επιτρέψουμε επιτέλους εμείς οι ίδιοι.